Familiile nevoiașe primesc bani dacă își dau copiii la grădiniță

247
Familiile nevoiașe primesc bani dacă își dau copiii la grădiniță - familiile-1451927560.jpg

Articole de la același autor

Din februarie, familiile defavorizate vor primi 50 de lei pe lună pentru a-și duce copiii zilnic la grădiniță. Astfel, pentru fiecare copil se vor acorda tichete sociale în valoare de 50 de lei pe lună, ce vor putea fi folosite de părinți pentru a cumpăra mâncare, haine și rechizite. 


Concret, se propune stimularea părinților să-și aducă la grădiniță copiii, acestora fiindu-le oferite tichete sociale condiționate de prezența zilnică a celor mici la cursuri. Potrivit Ministerului Muncii, vor exista aproximativ 111.000 de beneficiari ai stimulentului educațional. 


Pentru a putea beneficia de stimulentele educaționale oferite de stat copiilor din familii sărace, vor trebui îndeplinite următoarele condiții: • vârsta minimă a copilului să fie de trei ani, împlinită oricând pe parcursul anului școlar curent; copiii pot fi înscriși la grădiniță și înainte să împlinească vârsta de trei ani, dar devin eligibili în luna în care împlinesc această vârstă • copilul să nu fie mai mare de șase ani, vârstă împlinită după data de 1 septembrie a anului școlar curent • venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o singură persoană. 


Legea intră în vigoare de la data de 31 ianuarie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7546 secunde