Familiile nevoiașe au primit pachete de la Crucea Roșie

339
Familiile nevoiașe  au primit pachete de la Crucea Roșie - pachetenevoiasi1-1498146520.jpg

Articole de la același autor

Filiala de Cruce Roșie Constanța le-a oferit, zilele trecute, pachete cu alimente mai multor persoane și familii aflate în dificultate. Pachetele au fost distribuite în cadrul proiectului "Banca de alimente".


Reamintim că proiectul "Banca de Alimente", demarat în județul nostru în urmă cu câțiva ani, reprezintă o soluție de ajutorare a persoanelor sărmane și este o inițiativă a Crucii Roșii. Această "Bancă de Alimente" presupune, practic, stocarea de alimente neperisabile prin donații/sponsorizări și distribuirea acestora către persoanele vulnerabile, pe baza evaluărilor efectuate. 


Beneficiarii sunt persoanele vulnerabile identificate și incluse în proiect în urma unor anchete sociale. Desigur, vor fi selectați prioritar cei care întrunesc, cumulativ, mai multe criterii de vulnerabilitate. Ca urmare, vor intra în posesia pachetelor acele persoane care nu înregistrează niciun fel de venit sau au salarii foarte mici, familiile cu mulți copii, familiile monoparentale, copiii lăsați în grija bunicilor sau a altor rude, tineri provenind din sistemul de ocrotire socială, persoane vârstnice, persoane cu handicap, persoane cu boli cronice, persoane fără adăpost. În plus, pe liste sunt incluse persoane aparținând unor minorități, posibile victime ale discriminării, persoane aflate în situații de criză (deces în familie, pierderea locuinței, pierderea locului de muncă, pierderea sănătății, accident). 


Tot în iunie, Crucea Roșie, filiala Constanța, în parteneriat cu subfiliala Cumpăna, a organizat spectacolul caritabil "De la suflet, la inimă de copil". Potrivit directorului Carmen Lungu, cu ajutorul donațiilor și fondurilor obținute în urma acestui eveniment, copiii săraci din comuna Cumpăna au primit îmbrăcăminte, dulciuri și jucării. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1083 secunde