Familiile care vor să adopte un copil, încurajate să vadă profilurile acestora, la DGASPC

261
Familiile care vor să adopte un copil, încurajate să vadă profilurile acestora, la DGASPC - familiilecaredoresc-1622656785.jpg

Articole de la același autor

Persoanele care îşi doresc să adopte un copil sunt încurajate să se adreseze Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru a vedea profilurile publice ale copiilor adoptabili. Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, Florica Cherecheş, a transmis această recomandare către viitorii părinţi subliniind că fiecare copil are dreptul la o familie.

„Este foarte important să renunţăm la prejudecăţi şi la reţineri de orice fel. Este foarte important ca aceia care se gândesc să adopte să o facă. În momentul în care au atestatul de familie adoptatoare, pot să meargă la DGASPC să vizualizeze profilurile publice ale copiilor, pentru că aşa cum ştim din multe experienţe ale altora, în momentul în care au văzut un copil, nu conta pe care listă era şi unde era şi ce vârstă avea şi ce dizabilitate avea, imediat li s-a lipit inima de el şi au înţeles că acesta este copilul pe care vor să îl ia acasă”, a precizat Florica Cherecheş.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4547 secunde