Făcuți praf! "Sunt niște lingăi, repetenți, aflați încă în școală la 40 de ani"

878
2
Făcuți praf!

Articole de la același autor

Vremurile în care elevii erau urechiați de profesori pe motiv că nu sunt atenți sau că nu și-au făcut temele sunt de mult apuse

în învățământul românesc. Asta încearcă elevii constănțeni să-i amintească premierului Viorica Dăncilă, după declarația acesteia de la sfârșitul săptămânii trecute.

Încercând să-i răspundă președintelui Klaus Iohannis, prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat, recent, că "nu suntem la școală ca să vină domnul profesor și să ia elevii de urechi".

Exprimarea neinspirată a premierului i-a întărâtat pe elevi, care i-au cerut să-și ceară scuze public tuturor școlarilor din România.

"Asociația Elevilor din Constanța (AEC) condamnă declarațiile făcute de prim-ministrul României. Considerăm extrem de grav faptul că în anul 2018 șeful Guvernului promovează public atitudini care ne aduc aminte de vremurile de mult apuse. Conform Statutului Elevului, «elevii au dreptul la respectarea imaginii, demnității și personalității proprii», fapt ce interzice din start orice comportament care poate aduce atingere integrității fizice sau psihice a elevilor, mai ales din partea profesorilor, persoane care ar trebui să le deschidă perspectivele, să îi determine să îndrăznească, să își asume riscuri. Or, acestea nu se pot cultiva prin instituirea unei culturi a fricii. Suntem de părere că respectul este ceva ce se capătă prin fapte, nu prin impunere", au anunțat reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța.

Aceștia nu se mulțumesc doar să critice afirmațiile premierului.

"Îi solicităm doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă să le ceară public scuze elevilor din România. Atât timp cât persoanele de la conducerea țării fac afirmații din genul acesta, considerându-le normalități, nu ne putem aștepta la o schimbare a paradigmei în educație, cu atât mai puțin la o adaptare a sistemului de învățământ, alături de mentalitățile care îl constituie, la cerințele și așteptările secolului al XXI-lea", mai spun elevii.

Tinerii, jigniți de un fost ministru

În apărarea prim-ministrului a sărit însă, imediat, fostul ministru al Apărării, Ioan Mircea Pașcu, actualmente vicepreședintele Parlamentului European: "Hai că e tare, au trecut 29 de ani de la revoluție și «elevii» nu mai vor să își aducă aminte de «vremurile de mult apuse»!? E vorba fie de repetenți înrăiți, care mai sunt în școală la vârsta de… 40 de ani, fie de niște lingăi «didactici», care cred că astfel fac pe plac Cotrocenilor, doar de i-o băga și pe ei în seamă cineva de pe dealul respectiv… Jalnic!?".

Fostul ministru le-a ridicat elevilor constănțeni mingea la fileu, care au subliniat că declarațiile sale sunt nedemne pentru poziția pe care a deținut-o și o deține în stat.

"Considerăm că este dezonorant pentru un om politic de talia domnului Pașcu să jignească niște elevi din considerente de natură speculativă. Libertatea de exprimare, implicarea tinerilor și sancționarea derapajelor ar trebui promovate de oamenii politici, nu incriminate, iar domnul Pașcu, din poziția dumnealui, ar trebui să fie printre principalii susținători ai acestor valori europene. În postarea avută, dumnealui făcea referire la faptul că noi, elevii, nu putem resimți «reminiscențele vremurilor de mult apuse». Perioada comunismului a fost devastatoare pentru întreaga societate românească, iar efectele ei încă se resimt. Este firesc ca fiecare dintre noi să ne cunoaștem trecutul, indiferent cât de dur este acesta, și să încercăm să combatem repetarea lui. Reafirmăm faptul că AEC vă rămâne în continuare un câine de pază al valorilor democratice în actul educațional și va sancționa în mod justificat orice poziție care aduce atingere drepturilor și intereselor legitime ale elevilor", completează reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța.

Comentează știrea

anti psd
2 mai 2018
bravo

Am ajuns jos ! Psd se poate mai jos ? Bineinteles , voturile ne recomanda!

Acest AEC
2 mai 2018
Un fel de stupid dog

Acest AEC se crede un câine de pază al valorilor democratice în actul educațional.De data asta au pierdut ocazia sa taca.De la vizita premierului in Israel,ce-i drept neinspirata,s-a ajuns la perioada comunismului care,spun ei,a fost "devastatoare pentru întreaga societate românească".Bine ca n-au facut legatura intre Iohannis,premier si misterul mortii regelui Burebista.Bai,dar saptamana asta voi nu ati avut lectii pentru acasa ? Stati toata ziua cu ochii pe sticla.Si pentru ca au adus vorba de perioada "devastatoare" a comunismului nu pot sa nu le amintesc reprezentantilor AEC ca lumina,lumina aia din casele lor,vine din hidrocentralele si termocentralele "comuniste".Ca daca ele nu erau "devastate" de comunisti nici AEC nu era azi.Becul din casele noastre s-a aprins pentru ca electrocentralele constriuite de comunisti inca mai sunt in functiune...Deocamdata...Ca astia,astia care respira "democratia" pazita strasnic de elevii constanteni n-au dat nici un var pe scoala lor.Mama voastra de prosti ca nu stiti sa despartiti binele de rau si sa faceti deosebirea intre democratie si anarhie.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3097 secunde