"Factura" pe care o plătesc constănțenii. Își plâng de milă, dar l-au votat pe "mânca-l-ar mama"!

5982
7

Articole de la același autor

Am cunoscut constănțeni, și nu puțini, pentru care sintagma "expresia durerii" se potrivește la marele fix. Oameni abătuți, care au ajuns să se întoarcă triști acasă, oameni ale căror vieți au fost bulversate și care nu mai au puterea de a o lua de la capăt. 


La rândul său, colega de la Departamentul Social, Andreea Perhaiță, a vorbit cu un grup de constănțeni supărați, iar povestea lor am redat-o în ediția de astăzi a ziarului nostru. Sunt oameni care s-au trezit că, peste noapte, parcul din fața blocului s-a transformat într-un colos de beton, iar aerul lor, soarele lor, lumina lor s-au dus cu toate. În schimb, s-au ales cu șantier, cu praf, cu moloz, cu vorbe urâte și, cel mai grav, cu întuneric. 


Din păcate, ceea ce li se întâmplă acelor locuitori de pe bulevardul Lăpușneanu nu este un episod singular. A devenit chiar o nefericită "regulă" ca fiecare colț de verdeață, fiecare spațiu verde să devină fundație pentru o nouă afacere imobiliară. 
Cititorii ziarului nostru au reacționat prompt, iar majoritatea celor care au postat comentarii pe site au transmis un mesaj cu care, personal, sunt perfect de acord. Ceea ce se întâmplă acum este, de fapt, o "factură". 


Este "factura" pe care constănțenii o plătesc pentru "puiul și uleiul", pentru micii și berea de sărbători, pentru pomenile sociale și toate celelalte "gratuități" (fiți convinși că nimic nu era dat gratuit, totul se compensa cumva din bani publici!) acordate de gașca ce a administrat, timp de 15 ani, fără nicio bătaie de cap, municipiul Constanța. 


Este "factura" pe care o plătesc și cei care, din nepăsare, din indiferență, din indolență chiar, nu au mers la vot, invocând că nu au opțiuni reale, și au lăsat soarta Cetății în mâna unui grup de infractori, mai mult sau mai puțin dovediți. 


Spunem, la începutul acestui editorial, că am cunoscut personal mulți constănțeni a căror viață a devenit un calvar, din pricina monștrilor de beton din fața ferestrelor. Oameni în vârstă, care au fost și ei "cineva" la viața lor. Multora li se împleteau lacrimile în barbă atunci când îmi povesteau ce frumos au trăit până de curând, când nu mai văd parcul, nu mai văd lacul, nu mai văd marea. I-am lăsat să-și depene amintirile și, printre "picături", i-am întrebat cum au votat, ce atitudine au avut atunci când puteau să se exprime pro sau contra administrației locale. Să pic pe spate când am auzit că mulți dintre constănțenii supărați îl votaseră cu două mâini pe "mânca-l-ar mama"! Concluzia o trageți singuri… 


Deci, ne cam merităm soarta. Răul făcut este unul iremediabil, Constanța nu va mai arăta niciodată ca cea de odinioară, iar construcțiile vor continua, chiar în ritm alert. Și, la ora actuală, este dreptul investitorilor, totul fiind acum în limita legii. 


Persistă totuși o întrebare, pe care mulți cititori o adresează: oare ce a făcut DNA în toți acești 15 ani, cum de a fost posibil ca parcurile și terenurile Constanței să fie vândute și nimeni, nicio autoritate de Parchet sau Anticorupție să nu se sesizeze? Presa, ziarul "Cuget Liber" în mod special, și-a făcut datoria și a semnalat problema la timpul respectiv. Dar cei în măsură să facă o anchetă? Sunt incompetenți, sunt corupți, au fost tovarăși la împărțirea "tortului"? Ori poate tot ceea ce s-a făcut a fost perfect legal, băieții fiind cu adevărat deștepți. 


Una peste alta, Constanța arată oribil, rămasă cu mult în urma Brașovului, Sibiului, Clujului, Oradei sau Iașului. Este o realitate incontestabilă și vor mai urma și alte "facturi". 




Comentează știrea

Constantin
18 august 2017
Oras altfel

Ce putea sa faca ziarul? Raspuns :sa ceara un punct de vedere de la primarie de la dna sa i toace zilnic..acum si constantenii care s au bucurat nici ei nu sunt de lepadat..subventii pui gratuitati .. unde au mai pomenit ei gratis?

Parinte
18 august 2017
Nici nu stiu ce sa scriu aici

Domnule Sorin, ati fost sa vedeti cum arata curtea de la Palatul Copiilor ? I-au dat afara cu ura pe cei de la karting (si nu numai), care de bine de rau ingrijeau perimetrul. Acum sunt balarii de un metru. Din cate am citit, de la cei care inchiriau pe vremuri Palatul incasa o multime de bani. De ce conducerile din ultima perioada nu mai vor sa inchirieze si lasa totul in paragina (sa nu spueti de legi etc ca ne facem dracului de ras.. ca doar nu sunt legi pentru Constanta speciale...) ? Oare nu exista institutii care sa ii controleze si sa le ceara explicatii de ce refuza o caruta de bani ? Adica, pe direct, bani refuzati pentru o institutie publica.... Palatul asta a cazut in cap de cand a venit la inspectorat prietenul lui Fagadau, prieten si partener de afaceri. O fi vreo coincidenta cu ce se intampla acum ? Oare la Oradea, sau la Targu Mures, daca aveau o astfel de baza o lasau la fel in paragina, cu buna stiinta ? Adevarul este ca mai bine o preia consiliul local, caci nu se mai poate cu asa balarii.... Dar nu cred ca o sa spuneti ceva pe tema asta, am vazut ce a patit o colega care a abordat subiectul... Sub masca unor petice de 100-200 mp din oras, (importante si ele fara discutie) asistam fara reactie la ceea ce pregateste gasca de golani si derbedei din Constanta, 10 ha aici, alte 4,8 la Palas, Badea Cartan etc etc etc. Iar presa e pe stand-by, in joc de glezne...

O
19 august 2017
Pla

Sa muriti in chinuri bosorogi senili, ati votat gasca mazare care a tiganizat Constanta. Orasul a ajuns unul dintre cele mai urate orase din tara si totul din cauza babelor senile.

rex
19 august 2017
Lichelism!

Poate aveti dreptate dar de ce nu pomeniti si de odele aduse hidosului urat mirositor, lepra spurcata, basescu si acolitilor lui, iar mai nou, tuprmei spurcate din jurul nazistului, hot de case si vanzator de copii?

Constantin
19 august 2017
sclavia banului

Domnule Sorin, imi pare rau!... Presa constanteana a fost in cardasie cu acest mascarici!... Au fost cateva exceptii, niste jurnalisti naivi care au incercat sa opreasca macelarirea acestui oras si au fost batjocoriti si decapitati. Presa... in marea ei parte a ajuns un instrument de santaj!... a patra putere in stat este tinuta in lanturi de mai bine de 20 de ani! Sa auzim de bine!

garda de otel
20 august 2017
la fel

la fel se intampla si daca erau votati ceilalti,locuiesc langa cartierul bonduelle &fagabou si personal am anuntat pe cei de la pnl,pnctd, ca fagabou urmeza sa extinda cartierul tiganesc si ni-o reactie asa ca ei isi vad interesele "o mana spala pe alta si amandoua obrazul" asa ca degeaba ii injurati pe cei care au luat puiul

ct
21 august 2017
premeditare

Nu le pasa de cetateni. Au firme abonate la aceste lucrari din banii oamenilor.

Răspuns la: la fel
Adăugat de : garda de otel, 20 august 2017
la fel se intampla si daca erau votati ceilalti,locuiesc langa cartierul bonduelle &fagabou si personal am anuntat pe cei de la pnl,pnctd, ca fagabou...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5386 secunde