Facilități pentru patronii care angajează tineri

180
Facilități pentru patronii care angajează tineri - drepturiletinerilor-1508518129.jpg

Articole de la același autor

Agenții economici constănțeni care decid să angajeze absolvenți ai unor instituții de învățământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat, suma de 900 lei.

Potrivit reprezentanților Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM), angajatorii care încadrează absolvenți au, ulterior, obligația de a menține raporturile de muncă sau de serviciu ale acestora cel puțin 18 luni de la data încheierii contractului de muncă individual.

În plus, cei care aleg să angajeze, pe durată nedeterminată, absolvenți din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, sumele prevăzute mai sus pe o perioadă de 18 luni.

Angajatorii care încadrează în muncă șomeri în plată sau persoane în căutarea unui loc de muncă înregistrate la AJOFM și îndeplinesc condițiile de a solicita pensia anticipată parțială sau a pensiei pentru limită de vârstă beneficiază, lunar, tot de 900 lei pe o perioadă de maxim cinci ani de la angajare.

Pe lângă facilitățile menționate, societățile pot încasa pentru fiecare ucenic în parte, o sumă de 1.125 lei lunar pentru toată perioada uceniciei, cât și 1.350 lei pentru fiecare stagiar primit, sumă ce se va plăti timp de șase luni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3901 secunde