Facebook își schimbă strategia pentru a respecta mai mult viața privată

113
Facebook își schimbă strategia pentru a respecta mai mult viața privată - facebook-1551956731.jpg

Articole recomandate

Mark Zuckerberg, cofondatorul și președintele Facebook, a promis miercuri că va transforma această rețea de socializare într-o platformă mai atentă față de viața privată a utilizatorilor săi și centrată pe confidențialitate, având astfel în vedere o modificare a strategiei, informează AFP.



Potrivit lui Zuckerberg, Facebook trebuie să devină o rețea mai unificată, centrată mai mult pe schimburile private (nu pe publicarea de postări care pot fi citite de un număr mare de oameni) și pe formate de tip "stories", care se șterg după 24 de ore.

"Când mă gândesc la viitorul internetului, cred că o platformă de comunicare centrată pe 'privat' va deveni și mai importantă decât platformele deschise de astăzi", a estimat el, anunțându-și intenția de a face posibile plăți online "securizate".

Această schimbare corespunde noilor gusturi ale utilizatorilor. "Astăzi, vedem deja că mesajele private, 'story'-urile și grupurile mici sunt de departe formatele de comunicare online care se dezvoltă cel mai repede", a notat Mark Zuckerberg într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook.

Președintele Facebook, puternic criticat pentru gestionarea sa laxă a datelor personale, are de asemenea intenția de a unifica tehnic rețeaua cu alte servicii ale sale, Messenger, Instagram și WhatsApp. Va fi de asemenea posibil să se facă schimb direct de mesaje prin aceste rețele, care ar putea adopta criptarea datelor, cum nu este în prezent cazul decât pe WhatsApp.

"În anii viitori, vom reconstrui mai mult servicii în jurul acestor idei. Chiar dacă nu avem în prezent o bună reputație în ceea ce privește capacitatea noastră de a construi servicii de protecție a vieții private (...), noi putem evolua pentru a construi serviciile pe care le doresc cu adevărat oamenii", a dat el asigurări. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3594 secunde