Facebook creează "profile în umbră" persoanelor care nu au cont

800
Facebook creează
Facebook creează profile ale unor utilizatori care nu și-au făcut cont pe rețeaua de socializare, afirmă Comisariatul Irlandez pentru Protecția Datelor (IDPC). Comisariatul afirmă că utilizatorii rețelei de socializare sunt încurajați să furnizeze informații personale despre cei care nu au cont (nume, numere de telefon, adrese de email), pe care Facebook le folosește ulterior pentru a crea "profile în umbră" ale acelor oameni , scrie dailymail.co.uk.
Potrivit Mediafax.ro, rețeaua de socializare, care are 800 de milioane de utilizatori, a negat informațiile și a respins acuzațiile conform cărora urmărește informații despre persoanele care nu au cont pe site.
Afirmațiile la adresa Facebook au fost făcute într-o plângere a unui student în vârstă de 24 de ani, care a cerut companiei să îi furnizeze date personale pe care le deținea, deși el le ștersese din profilul de pe site. Max Schrems a primit un CD cu toate informațiile, inclusiv date despre cererile de prietenie și mesaje pe care acesta le ștersese.
În plângerea sa la Comisariatul Irlandez pentru Protecția Datelor, tânărul afirmă că informațiile au fost strânse "fără avertizare sau cerere a consimțământului" și pot fi "rușinoase și intimidante, putând conține opinii politice, credințe religioase sau orientarea sexuală".
Dacă se va dovedi că rețeaua de socializare păstrează date în mod ilegal, va fi obligată să se supună legii sau va fi amendată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Octombrie 2011
Stire din Monden : Noua pasiune a lui Andy Moisescu
Pagina a fost generata in 0.3508 secunde