Fabrica de ulei ARGUS SA împlinește 75 de ani de la înființare

1236

Articole recomandate

Povestea fabricii de ulei Argus începe în urmă cu 75 de ani, fiind una din societățile reprezentative din România în domeniul prelucrării semințelor oleaginoase. Astfel, încă din 1948, compania și-a dorit să ofere produse de calitate, recunoscute pe plan național, uleiuri care să se bucure de aprecierea continuă și susținută a consumatorilor. 


Listată din 2002 pe Bursa de Valori București, istoria companiei Argus SA este un model de business de succes integral românesc, care a trecut proba timpului, a crescut, a evoluat, a cultivat tradiția și a consolidat un brand autohton, ce poate concura oricând cu produse similare europene. Astfel, în an centenar, această aniversare reconfirmă valoarea companiilor românești și încrederea investitorilor în piața de capital. 


"Argus SA este un brand românesc, printre puținele care au supraviețuit în timp și, ca atare, pentru noi este o datorie de onoare să ducem acest nume mai departe. Scopul nostru prioritar, asumat, este acela ca produsele și serviciile noastre să satisfacă nevoile clienților, să fie sigure pentru sănătatea lor, rămânând atenți în același timp la protejarea mediului înconjurător. Cu un acționariat stabil și puternic - SIF Oltenia, Argus SA duce tradiția mai departe, având o abordare modernă, adaptată cerințelor din piața internă și externă. Portofoliul contractelor de vânzare, atât pe plan național, cât și internațional, acoperă și anul 2019, fapt ce confirmă trendul ascendent al companiei, atât din punct de vedere al cifrei de afaceri, cât și în obținerea unor rezultate economico - financiare pozitive", a declarat Emilian Niculescu, director general Argus SA. 


Încă de la înființare, Argus SA s-a afirmat ca promotor și susținător al industriei de plante oleaginoase din România, fiind un vector important în obținerea uleiurilor vegetale, prin procesarea semințelor de floarea - soarelui și rapiță, producând ulei brut, ulei rafinat, șroturi proteice și alte subproduse. 


De-a lungul timpului, societatea a trecut prin diverse etape, datorate atât evoluției pieței, cât și regimurilor politice: 
• Fabrica de ulei Argus a fost înființată în anul 1943 sub denumirea SAR Argus, fiind o societate privată, cu capital românesc.
• În anul 1948, au loc naționalizarea și schimbarea denumirii în "Întreprinderea de Ulei Constanța", unitatea funcționând sub acest nume până la căderea regimului comunist. 
• În 1968, a început o investiție pentru construirea unei fabrici moderne, cu o capacitate mai mare de producție, cele două unități funcționând împreună până în anul 1980, când vechea unitate a fost dezafectată.
• După 1990, a revenit la vechiul nume, cel de Argus.
• Între 1994 și 1996, a urmat procesul de privatizare al societății, Argus devenind o companie publică, cu capital integral privat, reprezentând un succes al metodei de privatizare MEBO. 


De la constituirea sa în societate comercială și până în prezent, Argus a investit permanent în modernizarea și retehnologizarea liniilor de îmbuteliere, dar și a rafinăriei, dorind să mențină standardul ridicat al produselor, dar și să updateze sistemele la un nivel superior și competitiv, astfel încât uleiurile produse să își mențină locul în preferințele consumatorilor. 


Argus SA este astăzi o companie consacrată, cu tradiție în România, dar care a reușit cu succes să dobândească recunoaștere și în alte țări, fapt atestat și de pozițiile de top pe care le ocupă în clasamentele și studiile referitoare la uleiurile vegetale de pe piața românească.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Pagina a fost generata in 0.3468 secunde