Și la ei e Crăciun!

Expoziție cu vânzare de obiecte realizate de copiii din centrele de plasament constănțene

7667
Expoziție cu vânzare de obiecte realizate de copiii din centrele de plasament constănțene - 5caa3c2369c7a3fd72fa043691402f2f.jpg

Articole de la același autor

Copiii din centrele plasament din Constanța sunt pregătiți să-l întâmpine pe Moș Crăciun. Până să ajungă însă darurile la ei, micuții au dorit să le facă tuturor constănțenilor o bucurie, cu un colind și un cadou simbolic. Ei au pregătit o expoziție cu diferite obiecte făcute chiar de mânuțele lor, oferite spre vânzare la prețuri modice.
Vernisajul expoziției a avut loc vineri, 18 decembrie, în Centrul Comercial Tom, și a fost precedat de un spectacol artistic de sezon susținut de copiii din centrele de plasament din Constanța.
"Obiectele din cadrul expoziției sunt realizate în toate centrele de plasament pentru copii și adulți din județul nostru. În funcție de materialul din care sunt confecționate, ele sunt lucrate manual sau cu matriță din ipsos și împletituri. Copiii au lucrat sub îndrumarea educatorilor de specialitate, pregătiți și școlarizați în tehnicile artei decorative", a declarat, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, Roxana Onea.
Prețurile obiectelor expuse diferă în funcție de complexitatea realizării lor și sunt cuprinse între 2 lei și 70 de lei. Cel mai scump este un set de pahare pictat manual. Expoziția va rămâne în centrul comercial până pe data de 23 decembrie, iar con-stănțenii sunt invitați să-și decoreze casa de sărbători cu obiectele făcute de copii. "Cumpărătorii primesc chitanță fiscală, iar întreaga sumă strânsă în urma vânzării produselor ajunge în contul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și, de acolo, se va redistribui în centrele de plasament, ajungând tot la copii, pentru achiziționarea de hăinuțe sau jucării, în funcție de nevoile lor", a mai precizat Roxana Onea.

Terapie ocupațională și recuperatorie
Confecționarea manuală a obiectelor expuse reprezintă, pe lângă umplerea timpului liber, și o terapie ocupațională. Copiii, dar și adulții instituționalizați, își pot dezvolta astfel imaginația și diferite abilități manuale. "La activități participă și persoanele din centrele de dizabilități grave și severe, chiar dacă nu pot contribui propriu-zis la realizarea obiectelor, însă simpla prezență în cadrul grupurilor de lucru reprezintă terapie recuperatorie. Problemele de sănătate nu le permit să lucreze, în schimb știu ce se pregătește acolo și se bucură la rândul lor", a adăugat reprezentantul DGASPC.
Copiii din centrele de plasament constănțene au ținut ieri să le ofere constănțenilor un spectacol artistic cu colinde și poezii de Crăciun. Ei au fost coordonați de Eduard Andrei Crăciun, un fost coleg
de-al lor, în prezent angajat al DGASPC, educator la Adăpostul de zi și noapte pentru Copii Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
Stire din Social : Week-end cu zăpadă, viscol și chiciură
Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
Stire din Social : Congaz a împlinit 10 ani de activitate
Vineri, 18 Decembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.669 secunde