Expoziție cu deșeurile marine din mările Europei, la Phoenicia Holiday Resort din Mamaia

141
Expoziție cu deșeurile marine din mările Europei, la Phoenicia Holiday Resort din Mamaia - expoziti-1406567026.jpg

Articole de la același autor

Începând de ieri și până la începutul lunii august 2014, Mare Nostrum ne invită să vizităm expoziția de panouri din cadrul proiectului Marlisco - "Deșeuri marine în mările Europei: conștientizare socială și co-responsabilitate", prezentată la Phoenicia Holiday Resort, din Mamaia.

Expoziția cuprinde 12 panouri informative cu descrierea gamei largi a deșeurilor întâlnite în mediul marin, de unde provin acestea, ce probleme pot cauza, cum afectează mediul și oamenii, care este situația, în particular, din Marea Neagră și România, soluții pentru această problemă și cum se pot implica oamenii pentru a preveni apariția deșeurilor marine.

Deșeurile marine constituie o problemă atât la nivel global, dar și în cele patru bazine marine europene de la Marea Baltică, Marea Neagră, Marea Mediterană și nord-estul Atlanticului. Acestea provin atât din surse marine, cât și de pe țărmuri. Deșeurile marine sunt compuse din obiecte aruncate intenționat, pierdute sau transportate de vânturi și de apele curgătoare direct în mare sau pe plajele teritoriale.

"Obiectivul principal al proiectului Marlisco este creșterea gradului de conștientizare al consecințelor comportamentului social, în ceea ce privește gestionarea deșeurilor de producție din sistemele socio-ecologice marine, pentru a promova co-responsabilitatea în rândul diferiților «actori», pentru a defini o viziune colectivă mai durabilă și de a facilita motive pentru acțiuni concertate", explică Cecilia Pătrăhău, reprezentantul Mare Nostrum. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Iulie 2014
Stire din Social : Educație pentru Marea Neagră
Miercuri, 02 Iulie 2014
Stire din Social : Mediul marin, în pericol
Pagina a fost generata in 0.6454 secunde