Mai multe ştiri online:

Expert în dezvoltare durabilă - o nouă meserie, introdusă în COR

Ştire online publicată Joi, 01 Martie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Ministerul Muncii a dat aviz favorabil propunerii Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă de actualizare a nomenclatorului Clasificarea ocupațiilor din România (COR) pentru introducerea ocupației expert în dezvoltare durabilă.


Aceasta va avea codul 242232 și va fi introdusă în cadrul Grupei de bază 2422 - Specialiști în domeniul politicilor administrative. Acest cod va putea fi folosit cu titlu provizoriu până la publicarea în Monitorul Oficial a Ordinului comun al ministrului Muncii și Justiției Sociale și al președintelui Institutului Național de Statistică privind modificarea și completarea Clasificării ocupațiilor din România, care va statua această ocupație profesională. 


Potrivit reprezentanților Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, în domeniul dezvoltării durabile există nevoia aplicării unui cadru strategic, legislativ și instituțional coerent și formarea unor nuclee ale dezvoltării durabile în instituțiile publice cheie din România, iar pentru acest lucru este nevoie de oameni bine pregătiți în acest domeniu. ,,Încă de când am preluat coordonarea acestui Departament, am afirmat în nenumărate rânduri că cel mai important lucru este crearea unui cadru instituțional stabil și formarea unor nuclee ale dezvoltării durabile în cât mai multe instituții publice centrale din România. Acum suntem în procesul de revizuire a Strategiei din 2008 și am considerat că trebuie să gândim și să aplicăm sustenabil această revizuire, care va putea fi implementată cu succes dacă există aceste nuclee în care vor activa oameni dedicați și pregătiți. Așadar, consider că este un pas important introducerea acestei ocupații în nomenclatorul Clasificării ocupațiilor din România, unul care ne va ajuta să creștem nivelul de reușită în ceea ce privește și obiectivele dezvoltării durabile”, a declarat László Borbély, consilier de stat și coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8621 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4041 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2961 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7346 secunde