Ministrul Nelu Tătaru, semnal de alarmă de la Constanța:

"Există posibilitatea să ne confruntăm cu focare de Covid 19 pe litoral"

409

Articole de la același autor

Unitățile sanitare constănțene au fost vizitate, în cursul zilei de ieri, de către ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a dorit să se deplaseze în teren pentru a se asigura că unitățile medicale sunt pregătite pentru sezonul estival și au tot ce le trebuie. Cu această ocazie, el a atras atenția, încă o dată, populației, asupra respectării regulilor de distanțare socială și igienă, în condițiile în care litoralul este mereu foarte aglomerat în lunile iulie și august, când lumea vine la mare.

Din această cauză, a subliniat ministrul, există riscul ca în lunile ce urmează să ne putem confrunta cu focare de Covid 19. Zonele la risc sunt stațiunile Mamaia, Vama Veche, dar focarele pot apărea și în celelalte stațiuni de pe litoralul românesc.

"În următoarele luni vom avea o mare aglomerare în Constanța și tot ce se înseamnă litoral. Trebuie să gestionăm nu neapărat Constanța, cât tot ce se întâmplă în acest sezon estival. Chiar dacă nu mai există cadru legislativ pentru perioada aceasta, turiștii trebuie să respecte exact aceleași reguli. În privința celor care sunt asimptomatici sau care cer externarea, ei ar trebui să meargă în izolare voluntară măcar 14 zile. Cei care se simt rău sunt sfătuiți să se prezinte la unitățile de primiri ale urgențelor, să-și evalueze starea de sănătate. Turiștii de pe litoral se pot distra în condițiile și normele stabilite cu cei de la HoReCa", a subliniat Tătaru.

Întrebat cum vor fi verificate persoanele care stau în izolare, ministrul a spus că medicul de familie are datoria de a lua legătura cu acestea.

Așadar, în prezent, regula este cea a medicului de familie, care trebuie să ia legătura cu pacientul, deși, legal, nimeni nu poate fi obligat să stea în casă, în izolare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5032 secunde