€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

Exact asta-i mai lipsea! Se ridică o biserică în stațiunea Mamaia

Ştire online publicată Joi, 19 Noiembrie 2015. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Stațiunea Mamaia se dezvoltă cu o viteză uluitoare. Hotelurile cresc din iarbă verde, blocurile răsar chiar și din nisip, barurile și cluburile sunt la tot pasul. În peisajul pestriț va apărea în curând și o biserică.

Dezvăluirea a fost făcută chiar de către președintele organizației care se ocupă de promovarea stațiunii Mamaia - Asociația Dobrogea - Litoral, Corina Martin, care a avut deja o întâlnire cu preotul Cristinică Dumi-tru. Potrivit acesteia, în stațiune vor fi construite două biserici, însă, deocamdată, se demarează proiectul doar pentru prima. „Părintele Dumitru Cristinică va ridica o capelă în Mamaia, unul din cele două lăcașuri de cult ce vor apărea în stațiune, conform autorizațiilor primite de la Primărie. Dacă și noi contribuim cu idei și cu un sprijin oricât de mic la cele necesare acum construcției, se cheamă că ridicăm împreună, cu toții, o biserică. Dacă reușim să facem e-chipă în conceptul stațiunea Mamaia se dezvoltă și proiectul de amenajare, atunci punem și noi o piatră de temelie aici. În curând vom transmite detalii despre cum ne putem implica”, spune Corina Martin.

Potrivit acesteia, Primăria Constanța a alocat terenul respectiv. Biserica urmează să fie amplasată chiar la bulevardul Mamaia, în dreptul restaurantului Hotelului Victoria. Despre cea de-a doua capelă deocamdată nu se știu amănunte.

Urmează și un centru de primire urgențe

Chiar dacă Mamaia nu are, în prezent, nicio biserică, părerile despre necesitatea unui locaș de cult în stațiune sunt împărțite. Unii constănțeni consideră că nu strică și că ar putea fi un loc unde turiștii veniți în vacanță să se reculeagă și să-și găsească liniștea. Alții spun că nu își găsește rostul

într-o zonă unde turiștii umblă în costume de baie și stau numai cu gândul la distracție. „Este aiurea să te gândești că, într-o stațiune ce se vrea o nouă Ibiza, turiștii sunt interesați să vină la biserică. Va fi destul de interesant să auzi clopotele dimineața, seara sau cu prilejul vreunei sărbători”, ne-a spus Mihai Ion, din Constanța.

Există și voci care consideră că un centru de primire urgențe ar fi mult mai util pentru stațiune. Se pare însă, că și problema aceasta va fi rezolvată în curând. Președintele Asociației Litoral - Delta Dunării a anunțat că va face o solicitare către autoritățile locale pentru înființarea unui astfel de centru medical.

Chiar și turiștii consideră că investiția este inutilă. „Eu vin în vacanță să mă simt bine, plajă, mare, distracție…Nu vreau să merg la biserică! Dar dacă am nevoie de prim ajutor doresc să mi se atribuie tot sprijinul, căci de aceea plătesc asigurare de sănătate inter-națională. Nu vreau să mi se facă slujbe să mă fac bine!”, este de părere o turistă. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7549 secunde