Eveniment important la Constanța. Biserica Ortodoxă cinstește Înălțarea Sfintei Cruci

290
Eveniment important la Constanța. Biserica Ortodoxă cinstește Înălțarea Sfintei Cruci - media147550997514204200-1505297168.jpg

Articole de la același autor

Joi, 14 septembrie, Biserica Ortodoxă cinstește Înălțarea Sfintei Cruci. Cu acest prilej, începând cu ora 8.30, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Dervent, care-și serbează unul dintre hramuri. Apoi, ierarhul Tomisului va conduce o procesiune cu icoana Maicii Domnului de la Dervent spre Izvorul Tămăduitor din apropiere, unde va avea loc slujba de sfințire a apei și vor fi citite rugăciuni pentru ploaie.


Această sărbătoare ne aduce aminte de două momente importante din istoria lemnului Sfintei Cruci pe care a fost răstignit Iisus Hristos.


Primul moment a fost înălțarea solemnă a Sfintei Cruci înaintea credincioșilor din Ierusalim, în data de 14 septembrie a anului 335, de către patriarhul Macarie, după ce lemnul Crucii a fost descoperit de către mama Sfântului împărat Constantin cel Mare, împărăteasa Elena.


Al doilea moment este tot o înălțare solemnă a lemnului Sfintei Cruci înaintea credincioșilor din Ierusalim, în ziua de 14 septembrie a anului 630, de către patriarhul Zaharia al Ierusalimului.
Evenimentul a marcat recuperarea Sfintei Cruci de la perși, în anul 629, de către împăratul bizantin Heraclius, după ce perșii o luaseră ca pradă de război, la cucerirea Ierusalimului din anul 615. 
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5655 secunde