Etichetele alimentelor vor fi modificate

116
Etichetele alimentelor vor fi modificate - supermarket-1481700733.jpg

Articole recomandate

Etichetele alimentelor intră într-o nouă eră. Este de ajuns să le citim, ca să aflăm tot ce trebuie să știm despre produsele pe care le mâncăm. Potrivit unei directive europene, etichetele trebuie să conțină anumite informații nutriționale, dar și mențiuni în cazul în care produsele nu pot fi consumate în siguranță de toată lumea. Vizate sunt și alimentele congelate în mod repetat, potrivit Realitatea TV. 


Pe etichetele produselor alimentare trebuie să regăsim informații ca valoarea energetică și cantitatea de grăsimi sau zaharuri, dar și alte lucruri importante de care trebuie să ținem seama.


"Denumirea, lista ingredientelor, substanțele active care provoacă alergii: nuci, arahide, gluten. Este important să știm cantitatea netă pe care o cumpărăm. Important este sa fie trecute condițiile de păstrare sau de utilizare, dacă e congelat, să știm la ce temperatură trebuie preparat", spune Lygia Alexandrescu.

Informațiile trebuie să apară și în meniurile restaurantelor, cantinelor, școlilor sau spitalelor unde se prepară mâncare. Iar specialiștii ne recomandă mare atenție când cumpărăm alimentele.

Pentru băuturile cu conținut ridicat de cafeină trebuie trecută mențiunea: Nu se recomandă pentru copii sau femeile însărcinate ori care alăptează.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6423 secunde