ESTE URGENT! Anunț important pentru românii care locuiesc în Marea Britanie

1176
ESTE URGENT! Anunț important pentru românii care locuiesc în Marea Britanie - cosmarpentruromaniidinmareabrita-1568806958.jpg

Articole recomandate

Românii care locuiesc în Marea Britanie de mai puțin de 5 ani sunt nevoiți să aplice pentru statutul de rezidență temporară. 


Astfel cei care locuiesc în UK de mai puțin de cinci ani trebuie să aplice pentru PRE-SETTLED STATUS, adică noul statut de rezidență temporară, dacă intenționează să rămână acolo și după anul 2020.


Înscrierile se fac: https://apply-for-eu-settled-status.homeoffice.gov.uk/

Cei care au neclarități pot solicita asistență în limba română de la Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, la numărul de telefon +44 750 388 2992, de LUNI până VINERI, între orele 9:00 - 16:00 sau la adresa de email la [email protected].

Peste 125 de mii de români au cerut rezidență permanentă în Marea Britanie, necesară pentru perioada post-Brexit. Numărul era cel înregistrat la 30 iunie 2019, iar românii sunt al doilea cel mai mare grup de imigranți care a făcut asemenea cereri. Doar polonezii sunt mai mulți, a informat ministerul de Interne de la Londra.


Sistemul pentru solicitarea rezidenței s-a deschis oficial la 30 martie, când trebuia sa fie ultima zi a Marii Britanii în Uniunea Europeană.

Cetățenii UE care se află legal pe teritoriul britanic de cel puțin cinci ani primesc rezidență permanentă, ceea ce le permite să locuiască, să muncească și să primească asistență socială.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Septembrie 2019
Stire din Actual : Demisie cu răsunet în Guvernul Marii Britanii
Pagina a fost generata in 0.3202 secunde