Este oficial! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU EXAMENUL DE BACALAUREAT, LA CONSTANȚA. Ce spun profesorii despre grevă

2553
1
Este oficial! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU EXAMENUL DE BACALAUREAT, LA CONSTANȚA. Ce spun profesorii despre grevă - bac201713-1497251627.jpg
Deși doresc salarii mai mari, profesorii renunță la greva anunțată pentru perioada probelor scrise ale examenului de bacalaureat 2017. "Conform hotărârii Colegiului Național al Liderilor F.S.L.I. din data de 11 iunie 2017, în perioada 6 – 9 iunie 2017, membrii de sindicat ai organizațiilor sindicale afiliate la federația noastră au fost consultați, prin referendum, pentru a-și exprima opțiunea cu privire la declanșarea grevei generale începând cu data de 12 iunie 2017. 


În urma centralizării datelor primite de la sindicatele afiliate, reiese că 45,67 la sută din totalul membrilor de sindicat F.S.L.I. au spus da pentru grevă generală, începânhd cu 12 iunie 2017, un număr de 27 de sindicate afiliate având între 50 și 86 la sută opțiune pentru această formă de protest. În această situație, nu sunt întrunite condițiile legale de a declanșa greva generală la nivelul tututor sindicatelo afiliate la FSLI", explică reprezentanții Colegiului Național al Liderilor FSLI.


Astfel, un lucru este cert: nu va fi grevă în perioada examenelor. Însă, profesorii subliniază faptul că se consideră umiliți de guvernanți. "Trebuie să spunem răspicat următorul lucru: faptul că nu sunt întrunite condițiile de declanșare a grevei generale nu înseamnă că salariații din învățământ sunt mulțumiți de Legea salarizării! Nemulțumirea lor este profundă! Încă o dată se demonstrează că, în ciuda faptului că sunt umiliți, dascălii pun pe primul plan interesul elevilor și nu doresc ca și aceștia să fie afectați. Este clar că guvernanților nu le pasă de personalul din învățământ, însă aceștia trebuie să ia în calcul faptul că protestele pot fi reluate după începerea anului școlar 2017 – 2018 și sperăm că ni se vor alătura atât elevii, cât și părinții acestora", mai spun reprezentanții cadrelor didactice.


Comentează știrea

Parinte
4 martie 2018
Pentru nesimtitii de profesori

Mari nesimțiți profesorii aceștia, vor salarii mari, nu le mai ajunge nesimțirea. Și eu am terminat o facultate la stat, bursiera când se învața carte și muncesc pe un salariu minim pe economie de 25 de ani. Nesimțiții ăștia de profesori muncesc câte 4 ore pe zi au 4 luni din an vacanta și vor salarii de nesatui.Vai ce mult muncesc!!!!! Au dat de greu....se fac ca predau pentru ca părinții să-și mediteze copiii și culmea tot la ei, nu le-ar fi rușine de nesatui cu greva lor.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6147 secunde