Este oficial! Alocațiile copiilor cresc, de la 1 martie

251
Este oficial! Alocațiile copiilor cresc, de la 1 martie - alocatiicopii2019-1550577052.jpg
Ordonanța care majorează alocațiile copiilor la 150 de lei a fost adoptată, azi, în ședința de Guvern. Decizia vine după ce Parlamentul a votat un amendament PNL la legea bugetului pentru anul 2019. PSD și premierul au criticat amendamentul liberalilor, pentru ca apoi să să-și atribuie meritele de a fi "asigurat sursele de finanțare".


Ordonanța care majorează alocațiile pentru copii de la 1 martie a fost adoptată în ședința de Guvern de astăzi.


Actul normativ majorează alocațiile copiilor de la 84 de lei la 150 de lei, ceea ce ar însemna un efort financiar de peste 2,1 miliarde lei. Vor fi majorate și alocațiile copiilor care au sub 2 ani, de la 200 la 300 de lei, precum și alocațiile copiilor cu dizabilități.


Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă au criticat amendamentul opoziției, cu toate că el a trecut cu votul a șase parlamentari din PSD-ALDE și au susținut că este inaplicabil pentru că banii pentru majorarea alocațiilor nu pot fi luați din execedentul bugetar, așa cum prevedea amendamentul PNL, pentru că legea nu permite.


PSD a anunțat, după ce Parlamentul a adoptat un amendament depus de PNL care prevedea creșterea alocațiilor, că va "îndrepta lucrurile prost făcute de opoziție".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3733 secunde