€ 4.7612
£ 5.3976
$ 4.256

Mai multe ştiri online:
Bacalaureatul 2019 îi înfurie pe elevi:

"Este inuman să susții probele scrise în căldura din iulie!"

Ştire online publicată Vineri, 31 August 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Ministrul Educației Naționale propune ca probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2019 să se desfășoare la începutul lunii iulie. Calendarul examenelor naționale a fost discutat în cursul zilei de ieri, la Ministerul Educației, însă asociațiile de elevi din România condamnă decizia MEN de a muta bacalaureatul la începutul lunii iulie.

„Asociația Elevilor din Con-stanța (AEC) a participat la ședința Comisiei de Dialog Social din cadrul Ministerului Educației Naționale, pe ordinea de zi aflându-se aprobarea ordinelor de ministru pentru desfășurarea examenului de Bacalaureat și a Evaluării Naționale, alături de calendarele aferente acestora. Constatăm cu dezamăgire faptul că, în forma de calendar propusă de reprezentanții MEN, probele scrise ale Bacalaureatului se vor desfășura în perioada 1 - 4 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie publicate pe 13 iulie. Atragem atenția asupra faptului că temperaturile în această perioadă sunt foarte ridicate, desfășurarea examenului în astfel de condiții fiind dificilă pentru elevi, rezultatele lor putând fi afectate major. Problema se intensifică în condițiile în care, în majoritatea unităților de învățământ, sălile de clasă nu sunt dotate cu aer condiționat, cu precădere în mediul rural, unde școlile nu dispun de fondurile necesare asigurării unor condiții decente. Din păcate, această problemă persistă de ani buni, reprezentanții AEC atrăgând atenția în nenumărate rânduri reprezentanților ministerului, în vederea rezolvării acestei probleme, însă fără succes”, explică Andrei Tănase, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

Potrivit acestora, AEC a propus desfășurarea bacalaureatului în perioada 24 - 28 iunie, iar motivarea MEN a reprezentat-o suprapunerea bacalaureatului cu evaluarea națională, în condițiile în care aceasta urmează a se desfășura între 18 - 21 iunie.

„Solicităm public reprezen-tanților Ministerului Educației Naționale să nu lase elevii să cadă victimele incapacității organizatorice și a deciziilor impulsive, dat fiind faptul că viitorul lor depinde de aceste examene”, mai spun reprezentanții elevilor.

v v v

Fostul președinte al AEC Constantin Alexandru Manda a dat examenul de Bacalaureat vara aceasta și susține că Ministerul Educației acționează, în mod voit, împotriva intereselor elevilor.

„Din cauza căldurii, e inuman să susții probele scrise la finalul lui iunie, darmite la începutul lui iulie. Vă spune cineva care a trecut prin asta! În plus, propunerea aceasta va da peste cap inclusiv mediul universitar, unde admiterile se vor decala cu o săptămână, zece zile, în mod inutil, doar pentru că așa s-a trezit MEN!”, este de părere Manda.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 20 mai Foto : Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București 37469 vizite, 0 comentarii Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București
Actual
ieri, ora 11:35 Foto : Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță 2212 vizite, 0 comentarii Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
Politică
marti, 21 mai Foto : UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova 1922 vizite, 0 comentarii UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8523 secunde