Oameni în pragul revoltei!

Enel întrerupe curentul și de 50 de ori pe zi. Reacția este incredibilă: "Păsările sunt de vină!"

1453
2
Enel întrerupe curentul și de 50 de ori pe zi. Reacția este incredibilă:

Articole de la același autor

Mii de persoane din comuna Crucea au ajuns în pragul disperării din cauza problemelor cu furnizarea energiei electrice. Deși sunt cu facturile plătite la zi, oamenii spun că au de îndurat zilnic "bătaia de joc" a companiei ENEL, care întrerupe și de 50 de ori pe zi curentul. Fluctuațiile de tensiune le creează, pe lângă disconfort, și daune materiale, nu puține fiind cazurile în care s-au trezit cu frigiderele sau televizoarele arse din cauza suprasarcinii.

Primarul Gheorghe Frigioi povestește că, dacă la începutul anului, curentul se întrerupea în medie de 20-30 de ori pe zi, acum, vara, situația este de-a dreptul inacceptabilă, întreruperile fiind de peste 50 de ori într-o singură zi.

"Lumea este pur și simplu înnebunită și revoltată. Întreruperile durează vreo 5-10 secunde, vine curentul, după care, iar se oprește. Sunt fluctuații uriașe de tensiune, aparatura electrică se arde. Oamenii nu mai știu ce să facă și atunci vin la primărie să facem ceva pentru a pune capăt acestei probleme. Noi, Primăria Crucea, avem proiectele europene pentru producerea de energie electrică, instalația eoliană și centrala de biogaz, iar aceste fluctuații de tensiune ale ENEL ne afectează echipamentele. Investiția a fost de peste 1 milion euro. Nu mai vorbesc de instituțiile publice, primărie, școli, unde, de asemenea, se creează probleme din cauza energiei electrice", ne-a declarat primarul Gheorghe Frigioi.

În fața acestei situații, Primăria Crucea a trimis o sesizare scrisă către ENEL pentru a remedia problemele privind fluctuațiile de tensiune. Răspunsul a fost însă unul năucitor. Enel susține că întreruperile de alimentare sunt cauzate de păsările care stau pe fire și îi sfătuiește pe oameni să-și achiziționeze și să-și instaleze surse alternative de electricitate (generatoare electrice) pentru a scăpa de acest disconfort.

"Urmare a adresei dumneavoastră înregistrată la Enel Distribuție Dobro-gea SA, vă aducem la cunoștință faptul că aspectele semnalate de dvs. au fost analizate de către Enel Distribuție Dobrogea și confirmă întreruperile accidentale notificate de client pe parcursul lunii iunie.

Singurele evenimente înregistrate sunt întreruperile accidentale MT de scurtă durată care se datorează prezenței masive de păsări în apropierea instalațiilor ceea ce provoacă RAR (+) - reanclasarea automată rapidă.

Întrucât în adresa dvs. nu ați precizat intervalul în care s-au manifestat fluctuațiile de tensiune, menționăm faptul că întreruperile accidentale în alimentarea cu energie electrică a clienților sunt aleatoare, inevitabile, imprevizibile și necontrolabile, motiv pentru care consumatorul trebuie să-și asigure sursa de rezervă prin preluare pe grup electric, în conformitate cu art. 94 din Regulamentul de furnizare a energiei electrice la clienții finali - și anume: «În cazul în care clientul final deține echipamente sau instalații la care întreruperea alimentării cu energie electrică poate conduce la efecte economice și/sau sociale deosebite, respectiv explozii, incendii, distrugeri de utilaje, pagube materiale importante, accidente cu victime umane, poluarea mediului etc., acesta are obligația ca prin soluții proprii, tehnologice și/sau energetice, inclusiv prin sursa de intervenție să asigure evitarea unor astfel de evenimente în situațiile în care se întrerupe alimentarea cu energie electrică la locul de consum»", se arată în răspunsul Enel. 

Comentează știrea

Paul
11 iulie 2016
Faci bani simplu și repede!

Tocmai ai fãcut o mare descoperire! Un sistem autentic! Un sistem deschizãtor de drumuri! Faci bani simplu și repede! Vrei mai mulți bani? Vrei sã-ți îndeplinești dorințele? Alege sa actionezi si trimite textul "Informatii" la email: [email protected]

Gabi
11 iulie 2016
astea se rezolva altfel

Draga Primarule, Astfel de lucruri nu se rezolva prin vechile tactici de masonareala. Aici este un gigant privat care iese din sfera obisnuita a pilelor si relatiilor tale. Aici nu merge doar cu bunastarea ta si a afacerilor tale. Aici este ceva nou pentru tine. Daca baietii nu vor sa remedieze situatia nu o vor remedia. Ca asa vor muschii lor. Caci asa sunt facute legile in Romania de prietenii tai. Asa cum si tu faci multe lucruri, nu intotdeauna bune, ca asa vor muschii tai si a prietenilor tai de masonareala!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.342 secunde