Elevii și profesorii Colegiului Tehnic de Marină, revoltați că trebuie să părăsească școala pentru a face loc viitorului Liceu Militar de Marină

1780
Elevii și profesorii Colegiului Tehnic de Marină, revoltați că trebuie să părăsească școala pentru a face loc viitorului Liceu Militar de Marină - colegiultehnicalexandruioancuza2-1515928381.jpg

Articole de la același autor

Vestea că actualul Colegiu Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuza" va fi mutat din sediul din cartierul Poarta 6 pentru ca în locul lui să funcționeze viitorul Liceu Militar de Marină a creat panică în rândul elevilor și cadrelor didactice ale colegiului.


Tinerii se tem ca actualul colegiu să nu fie desființat, iar profesorii se tem să nu își piardă elevii, mulți dintre ei cu posibilități financiare reduse. Cu toții au semnat un memoriu pe care, în cursul zilei de mâine, îl vor transmite către toate instituțiile abilitate, de la Ministerul Apărării Naționale, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Primăria Constanța, pentru a solicita rămânerea colegiului în actuala locație. 


"Colectivul de elevi și cadre didactice de la Colegiul Tehnic de Marină «Alexandru Ioan Cuza» este bucuros de înființarea prestigiosului Liceu Militar de Marină, dar este, în același timp, consternat de faptul că va fi evacuat din propria casă, întreținută cu atâta efort de părinți, elevi și profesori. Suntem un liceu cu tradiție de mai bine de 40 de ani, singurul cu profil de marină comercială din țară (fostul Navrom), situat într-un oraș cu ieșire la mare, iar elevii noștri ne fac cinste, fiind absolvenți ai Universității Maritime sau ai Academiei Navale "Mircea cel Bătrân". Chiar dacă nu sunt considerați elevi de elită, așa cum snt cerințele la un liceu militar, și elevii noștri au aceleași drepturi de a studia într-un sediu cu o bază materială bună, așa cum a fost catalogată cea a școlii noastre de către reprezentanți ai MAPN-ului și ai ISJ-ului. Nu înțelegem de ce trebuie să părăsim școala noastră și să vină alții în locul nostru! Pentru că sunt elevi mai buni? Nu toți copiii au aceleași drepturi??? Dacă se dorește reînființarea Liceului Militar de Marină, se poate în fostul lor sediu din cartierul Coiciu sau într-un sediu nou, să fie dotat și să devină optim pentru o școală de elită, nu să fie alungați, din propria casă, aproape 600 de elevi și relocați în spații improprii educației! Dorim șanse egale la o educație de calitate!", ne-a transmis colectivul de elevi și cadre didactice de la Colegiul Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuza".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Duminică, 14 Ianuarie 2018
Stire din Social : Stop abuzurilor asupra copiilor!
Duminică, 14 Ianuarie 2018
Stire din Social : RATC. Trei chioșcuri noi de bilete
Duminică, 14 Ianuarie 2018
Stire din Social : Zi importantă pentru Victor Socaciu
Duminică, 14 Ianuarie 2018
Stire din Social : RATC avertizează. Circulați cu atenție!
Pagina a fost generata in 1.1303 secunde