Elevii s-au întrecut în mărțișoare ecologice

198
Elevii s-au întrecut în mărțișoare ecologice - eleviisauintrecut-1488306444.jpg

Articole de la același autor

Primăvara a sosit și, odată cu ea, natura revine la viață. Ca să o răsplătească, echipa Mare Nostrum s-a gândit să o omagieze în avans, prin crearea de mărțișoare prietenoase cu mediu, imaginate și realizate de elevii constănțeni, îndrumați de dascălii lor și de voluntari.

Așa se face că, ieri, pe parcursul a mai bine de șase ore, la Cora Brătianu, s-au desfășurat ateliere de creație pentru a demonstra că și din materiale neconvenționale se pot face podoabe, că hârtia, plasticul și alte obiecte scoase din uz se pot transforma în adevărate obiecte de  artă.

20 de elevi, însoțiți de patru cadre didactice de la Liceul Teoretic "Ovidius" din Constanța, "Callatis" din Mangalia, Grădinița "Perluțele Mării" și Liceul Tehnologic "Gh. Duca" - structura Școlii gimnaziale "Marin Sorescu", împreună cu voluntarii Mare Nostrum au creat mărțițoare și felicitări din diverse materiale: carton, hârtie reciclată,  carton buretat, pânză, plastic.

Unele mărțișoare au fost realizate prin tehnica de quilling, iar copiii aflați în magazin au răspuns invitației elevilor și volun-tarilor de a participa la atelierele de creație și au învățat și chiar produs mărțișoare și felicitări pentru mămicile lor.

De asemenea, la inițiativa Mare Nostrum, în perioada 20 - 28 februarie, au fost organizate expoziții de mărțișoare ecologice, realizate de elevi, în peste 60 de unități de învățământ (grădinițe, școli generale și licee) din tot județul Constanța.

"Surprinzător este faptul că, de doi ani, consecutiv, la această activitate participă și o școală din București, iar faptul că avem alături de noi peste 630 de cadre didactice și aproape 6.900 de elevi nu poate decât să ne bucure și să ne dea speranța că mesajul nostru de protejare a mediului este înțeles și primit cu entuziasm de tânăra generație", explică purtătorul de cuvânt al Mare Nostrum, Cecilia Pătrăhău. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1308 secunde