Elevii constănțeni suferă de afecțiuni oftalmologice și de întârzieri de creștere

360
Afecțiunile apărute cel mai des în cazul copiilor sunt cele oftalmologice, rahitimismul și întârzierile de creștere, dar și obezitatea, problemele la coloana vertebrală sau amigdalitele.
Datele reies dintr-un bilanț al Institutul de Sănătate Publică, privind examenele medicale periodice realizate în 2007.
Dacă prima afecțiune este o combinație între moștenire genetică, iluminatul slab sau poziția incorectă la scris, ultimele două afecțiuni sunt cauzate în principal de proasta alimentație de care beneficiază copiii.
"Abandonarea alimentației naturale e pe primul loc. Lipsa de vitamină D, și în principal alimentația greșită a copiilor sunt principalele cauze ale apariției rahitismului și întârzierilor de creștere", susțin specialiștii.
Constanța se numără printre județele cu un număr mare de copii diagnosticați cu afecțiuni oftalmologice, precum și întârzieri de creștere.
Potrivit medicilor, principalii res-ponsabili pentru apariția acestor afecțiuni încă de la o vârstă fragedă sunt părinții care nu se îngrijesc corect de alimentația copiilor și se prezintă foarte rar cu copiii la medic, multe dintre boli fiind depistate târziu.
O parte din vină o poartă și profesorii care pot identifica destul de ușor noile probleme apărute în compor-tamentul copiilor și pot anunța părinții din timp, dar și medicii de familie.
Medicii avertizează că, lăsate netratate, aceste afecțiuni pot lăsa urme adânci, cu repercusiuni grave asupra vieții de adult.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.873 secunde