Elevi de etnie turcă, în tabăra organizată de UDTR la Agapia

458
Elevi de etnie turcă, în tabăra organizată de UDTR la Agapia - tabaraudtr2-1565365259.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat în perioada 4-9 august 2019, o tabără de limba maternă în localitatea Agapia din județul Neamț. Tabăra a fost organizată de comisia de învățământ a UDTR și a reunit 30 de elevi de etnie turcă, care studiază limba maternă în școlile din județul Constanța.

Potrivit declarației președintei comisiei de învățământ a UDTR, prof. Vildan Bormambet, programul taberei a cuprins cursuri de: limba turcă, pictură, dans tradițional turcesc dar și vizite la: Cetatea Neamț, Curtea Domnească din Piatra Neamț, Mănăstirea Agapia, Casa Memorială "Mihail Sadoveanu", Muzeul de Măști "Popa Tatu" și Rezervația de zimbri "Dragoș Vodă".

"Elevii au avut posibilitatea să intre în competiție în cadrul concursurilor de creație literară și pictură, precum și de recitare și interpretare de cântece în limba turcă. Cei mai buni dintre ei au obținut premii din partea UDTR", a declarat prof. Vildan Bormambet.

Tabăra de limba maternă se înscrie în seria de proiecte organizate de UDTR cu scopul de a conserva și promova una dintre cele mai importante valori identitare a etnicilor turci, limba maternă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5923 secunde