Eforturi pentru oprirea înmulţirii maidanezilor. Sute de câini, sterilizaţi

419

Articole de la același autor

Maidanezii se lasă greu duşi de pe străzile Constanţei. Într-un efort de a opri înmulţirea lor necontrolată, autorităţile locale, în parteneriat cu echipa Animal Society, au derulat, timp de o lună de zile, o campanie de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună, câini şi pisici.

Astfel, între 15 februarie şi 12 martie, au fost aduse la clinică și sterilizate 721 de animale de rasă comună. De asemenea, echipa de medici a Animal Society a efectuat și o operație foarte delicată, extirpând o tumoare de aproximativ patru kg de pe abdomenul unui câine, care a fost astfel salvat și ulterior adoptat.

În plus, pe 9 și 10 martie, în premieră pentru Constanța, Animal Society și echipe de voluntari au efectuat primul recensământ al câinilor de rasă comună de pe străzile municipiului Constanța. Rezultatele acestui recensământ vor fi comunicate ulterior, acestea contribuind considerabil la elaborarea și implementarea unui plan de acțiune pe termen lung pentru problema câinilor și pisicilor de rasă comună.

„Rezultatul acestei etape a proiectului comun derulat de Primăria Constanța în parteneriat cu Animal Society este doar începutul unei colaborări de lungă durată prin care în orașul nostru se va rezolva în sfârșit problema câinilor fără stăpân. Mulțumim echipei de medici și voluntari ai Animal Society care s-au implicat și care au demonstrat că atunci când ești dedicat unei cauze rezultatul nu are cum să nu fie unul bun. Mulțumim, de asemenea și constănțenilor care au înțeles că scopul acestei campanii este acela de a ne îngriji de animalele de pe stradă oprind înmulțirea necontrolată a acestora. Continuăm“, a transmis viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.



„Mai sunt mulţi paşi de urmat!”


Proiectul „Efort comun pentru un viitor mai bun“ presupune desfășurarea mai multor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună, un recensământ al acestora, efectuat în premieră de Animal Society, precum și derularea mai multor programe de informare adresate locuitorilor orașului. Proiectul, sprijinit de Primăria municipiului Constanța, are ca obiectiv implicarea societății civile în stabilirea şi implementarea unui plan de măsuri uman, eficient, durabil.

„Îi felicităm pe toți cei implicați pentru responsabilitatea arătată față de animale și pentru alegerea unei soluții civilizate, umane și eficiente pentru rezolvarea problemei înmulțirii necontrolate a animalelor de rasă comună. Proiectul este încă la început, mai sunt mulți pași de urmat până la rezolvarea definitivă a problemei, însă suntem încrezători că următoarele etape vor avea rezultate cel puțin la fel de bune, pe măsură ce constănțenii se familiarizează cu prezența și importanța programelor noastre”, a declarat Anca Tomescu, președintele Animal Society.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4228 secunde