EDITORIAL - Orologiul bate 22 în noapte!

1314
EDITORIAL - Orologiul bate 22 în noapte! - editorial-1616094980.jpg

Articole de la același autor

La capătul străzii, așteaptă, ca în fiecare seară, răbdător și sigur pe sine, să se facă ora fatidică. Ca un cavaler al întunericului conectat la cel mai fidel și exact orologiu, nu se dezminte de angajamentul ferm pe care îl are cu moartea. Mai sunt 5 minute. Câteva persoane solitare se îndreaptă grăbite spre casă, spre vreun adăpost care să le ferească de năpastă. Speriate, se uită mereu în urmă, ținând ceasul strâns în mână: „În caz că vine, îi arăt ora, negociez secundele și poate scap”. Scuipă de trei ori în mască, își mărește pasul spre casă...

Ceasul mare sună greoi de pe turnul orașului și totul îngheață. După ora 22.00, legea o face doar el. COVID-ul!

Cu decizia lui Cîțu și Arafat la purtător, COVID-ul se dezlănțuie pe străzile țării. E trecut de ora 10 noaptea și se hrănește din teama și plămânii sănătoși ai întârziaților. Două minute mai deveme și scăpau. Până atunci, el nu exista, nu era periculos, nu ataca și nu deranja pe nimeni. Se activează inexplicabil precum un mecanism elvețian și doar proștii întreabă cum și de ce.

Din păcate, măsurile absurde și neexplicate duc în derizoriu celelalte măsuri care ajută cu adevărat autoritățile să lupte cu această boală nenorocită. Oamenii au impresia că au în față o echipă de gogomani îmbrăcați la costum care iau decizii doar din inerția funcțiilor publice pe care le ocupă. Și mai rău este că indivizii ăștia, numiți politic cei mai mulți dintre ei, nu văd că măsurile luate au efect total opuse și produc haos și neîncredere.

Până ieri, se putea circula până la ora 23, acum a scăzut ora la 22. Explicația? Nu există! Și nu este singura idioțenie...

Să restrângi activitatea magazinelor alimentare în condițiile în care și așa erau foarte aglomerate nu a produs decât înghesuială de nedescris. Practic, același număr de oameni concentrați într-un interval orar mult mai mic.

Cozile la casele de marcat ale magazinelor sunt de zeci de persoane permanent, autobuzele sunt pline ochi, nu se păstrează nicio distanțare socială în spații închise. Acolo sunt problemele și focarele, nu la oamenii pe care îi prinde noaptea pe stradă, sub cerul liber.

Autoritățile sunt ineficiente și incompetente. Controalele se fac în bătaie de joc și doar acolo unde pericolul de contaminare este minim.

Mall-urile, supermarketurile par că nu fac parte din această pandemie și nu sunt luate în seamă.

Românii văd aceste lucruri și își pierd orice încredere în autorități și în măsurile luate. Nu fanaticii anti-covid subminează lupta împotriva acestei pandemii, ci guvernanții și toți cei care iau măsuri și decizii în bătaie de joc, doar pentru că trebuie să facă și ei ceva.

Lupta e pierdută din start când cei care ar trebui să te apere sunt fricoși, prost pregătiți și poartă în ei gena trădării.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.307 secunde