Ecaterina Andronescu, despre cazul elevei tunse în clasă

Miercuri, 17 Aprilie 2019
238
Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a declarat la România TV că profesoara care a pus o elevă să-și tundă părul decolorat în fața clasei poate fi sancționată. Ministrul consideră că diriginta ar fi trebuit să discute cu eleva și cu părinții acesteia.


Ecaterina Andronescu a precizat că viitoarea lege a Educației ar trebui să delimiteze clar atribuțiile pe care le au părinții atunci când își duc copiii la școală, dar și limite impuse profesorilor.

"Acolo trebuie să facă o anchetă direcția școlii, inspectoratul școlar și probabil, dacă concluzia este asta, probabil asta o să se întâmple. Când îmbraci o dată haina acestei meserii, rigorile trebuie să ți le asumi. (...) Întotodeauna când mergi la școală, și ea are rigori și o ținută adecvată, se duce să învețe, nu cred că e vârsta de suvițe. În același timp are doi părinți care trebuie să judece și să-i permită ce e pentru vârsta ei. Nu ar fi ajuns profesoara să facă ce a făcut, aici sunt greșeli care se repetă în cascadă. Nu trebuia să se întâmple așa. Eu pot să vă spun ce trebuia să facă doamna dirigintă. Să îi cheme pe părinți la școală, să stea de vorba cu fetița. Nu să bage foarfeca în părul fetei", a declarat Ecaterina Andronescu, la România TV.

Ministrul Educației a precizat că va discuta cu inspectorul școlar de la Satu Mare, pentru a afla exact ce s-a întâmplat.


"Avem la Satu Mare un inspector școlar foarte bun. Mâine (miercuri -n.r.) voi vorbi cu el pentru ca ce s-a întâmplat acolo să nu se mai întâmple. Există suficiente reguli ca doamna să primească și dânsa sancțiunea pe care o merită. Să nu vă fie frică pentru că sunt mai mulți directori în școală și lucrurile se vor reașeza", a completat Andronescu.

Reacția ministrului vine după ce o elevă de la Școala "Vasile Lucaciu" din Carei, județul Satu Mare, care și-a decolorat șuvițe din păr, a fost pusă de o profesoară să se tundă în fața clasei. Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2665 secunde