EȘTI STUDENT LA MEDICINĂ? IATĂ CE TREBUIE SĂ ȘTII

119
EȘTI STUDENT LA MEDICINĂ? IATĂ CE TREBUIE SĂ ȘTII - 646x404-1523779072.jpg

Articole de la același autor

Studenții mediciniști se reunesc la București, în perioada 13 - 15 aprilie, în cadrul celei de-a XXXVIII-a Adunări Generale a Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR), reuniune care nu a mai avut loc de 10 ani, potrivit organizatorilor.


Cu acest prilej, mai mult de 200 de reprezentanți ai studenților din toate centrele universitare medicale românești dezbat și propun noi acțiuni, pe care doresc să le realizeze în cadrul societăților în care activează.


De asemenea, FASMR plănuiește continuarea procesului de reorganizare internă și implementare de noi activități, conform standardelor și exemplelor de bună practică preluate de la International Federation of Medical Students Associations.


Pe parcursul celor trei zile, se vor desfășura numeroase training-uri pe diverse teme, menite să pregătească studenții pentru un proces reprezentativ eficient și profesionist. Nu în ultimul rând, se vor trece în revistă rezultatele acțiunilor din ultima jumătate de an ale fiecărei societăți studențești în parte, cât și structurarea și consolidarea strategiilor pentru perioada ulterioară.


La deschiderea oficială a reuniunii, care a avut loc, sâmbătă, în Sala de Consiliu a Palatului Facultății de Medicină din cadrul UMF "Carol Davila", au fost prezenți prof. dr. Bogdan Ovidiu Popescu, prorector pe relații internaționale și europene și fost președinte al federației în perioada 1994 - 1995, prof. dr. Viorel Jinga, prorector pe probleme studențești, Ramona Brad, inițiatoarea proiectului național "2035 - România fără tutun", numeroși reprezentanții ai lumii medicale și academice.


"Noi reprezentăm studenții mediciniști din România. Noi suntem aici pentru toți studenții mediciniști din România, lucru care ne face responsabili. Vă rog să excelați", a declarat Adrian Păun, președintele consiliului de organizare al FASMR.


Temele de discuție asupra cărora FASMR va elabora o poziție în următoarea perioadă vizează educația medicală - sincronizarea curriculelor universitare la nivel local și național; drepturile omului - protecția cadrelor medicale din România, sănătatea și drepturile refugiaților; sănătatea publică - campania "Vaccinează-te informat!" de informare a populației generale cu privire la procesul imunizării, din perspectiva experților din domeniul medical; sănătatea reproducerii - educația sexuală în școli și prevenția cancerului de col uterin.


O altă problemă care va fi dezbătută vizează organizarea și structura examenului de rezidențiat.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1232 secunde