Dumitru Fărcaș, înmormântat cu onoruri militare

182
Dumitru Fărcaș, înmormântat cu onoruri militare - dumitru-1533711505.jpg

Articole recomandate

Taragotistul Dumitru Fărcaș va fi înmormântat cu onoruri militare, la casa părintească din comuna Groși - județul Maramureș, a declarat pentru Agerpres, viceprimarul localității, Gavril Ardusătan.

"Va fi adus în comuna Groși, la casa părintească, loc în care va fi înmormântat. (...) A fost dorința artistului exprimată în mai multe ocazii, inclusiv în desele vizite care le făcea acasă. (...) Cel mai probabil va fi înmormântat în spatele casei părintești din comună. Dumitru Fărcaș va fi înmormântat cu onoruri militare, după ce la Casa Studenților din Cluj va avea loc ceremonia funerară", a spus Ardusătan.

Potrivit acestuia, înmormântarea va avea loc cel mai probabil joi, zi în care, la casa părintească a artistului va avea loc, după sosirea cortegiului funerar de la Cluj, un scurt moment liric susținut de renumiți artiști din Transilvania.

Viceprimarul comunei Groși a afirmat că la înmormântare vor participa oficialitățile locale, săteni, precum și numeroși artiști care l-au cunoscut sau au colaborat de-a lungul carierei profesionale cu Dumitru Fărcaș.

Maestrul Dumitru Fărcaș a murit în noaptea de luni spre marți, într-un spital din Cluj Napoca, în urma unui infarct, la vârsta de 80 de ani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6016 secunde