DSVSA Constanța. Amenzi de mii de lei pentru nereguli în magazinele alimentare

159
DSVSA Constanța. Amenzi de mii de lei pentru nereguli în magazinele alimentare - magazinalimentar-1515419852.jpg

Articole de la același autor

216 obiective au fost verificate de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța în ultimele două săptămâni. Este vorba despre două unități de procesare lapte, două centre de prelucrare lapte, zece măcelării, patru carmangerii, o pescărie, 18 depozite alimentare, 33 restaurante, șapte unități fast food, o unitate de catering, o unitate bistro, un bar, 32 de magazine alimentare, 25 de super și hipermarketuri, 36 de laboratoare de cofetărie – patiserie, un producător particular, un pet shop, șase brutării, șase unități de comercializare produse congelate, patru depozite de semințe de consum, trei unități de reambalare, trei unități de morărit, o unitate de prelucrare cartofi, o unitate de fabricare produse zaharoase, o unitate de fabricare borș, trei depozite de legume și fructe, o fabrică de pufuleți, o unitate de producer ciuperci și po fabric de ulei.


"În urma controalelor, au fost constatate neconformități cu privire la vânzarea animalelor fără documente sanitare – veterinare, transportul de animale neidentificate și neînregistrate, fără documente sanitare veterinare, manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, valorificarea produselor alimentare cu termen de valabilitate expirat. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost applicate nouă sancțiuni contravenționale, în valoare de 52.800 de lei", explică directorul executive al DSVSA Constanța, dr. Diana Cristescu.

Potrivit acesteia, au fost confiscate și retrase de la vânzare peste 15.000 de kilograme de carne și produse din carne, 7.857 de kilograme de produse lactate 942 kilograme de pește și produse din pește și zeci de cofraje de 116 de kilograme. Valoarea acestora depășește 336.000 de lei.

Produsele confiscate au fost distruse prin incinerare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.12 secunde