DSV, control la restaurante. Tone de alimente distruse și o singură amendă

255
DSV, control  la restaurante. Tone de alimente distruse și o singură amendă - mancaredsv-1519058017.jpg

Articole de la același autor

Peste 100 de restaurante, baruri, laboratoare și magazine alimentare au fost verificate de inspectorii sanitar-veterinari din cadrul Direcției Sanitar - Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța.

În total, au fost vizate 116 obiective, din care patru unități de tăiere, o unitate de procesare pește, două centre de ambalare ouă, un centru de prelucrare lapte, o unitate de produse proaspete din pescuit, o unitate de procesare produse din pescuit, 15 depozite alimentare, două măcelării, șase carmangerii, 12 magazine alimentare, 21 de super/hipermarket - uri, 11 unități tip catering, două restaurante, o unitate tip fast food, un bar, un snack bar, 16 laboratoare cofetărie-patiserie, o exploatație non-profesională, șapte unități de fabricare pâine și specialități de panificație, două unități de comercializare produse congelate, trei unități de reambalare, două unități de morărit, o unitate de prelucrare legume fructe, un depozit de legume fructe și o unitate de prelucrare și conservare cartofi.

"În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la neanunțarea de către operatorul economic a începerii activății supuse controlului sanitar veterinar, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare", precizează directorul executiv al DSV Constanța, dr. Diana Cristescu.

Însă pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, a fost aplicată o singură sancțiune contravențională, în valoare de 5.000 de lei.

"Au fost confiscate și retrase de la vânzare peste 4,4 tone de carne și produse din carne, 1.381 de produse lactate, 708 kg de pește și produse din pește și zeci de cofraje de ouă. Valoarea acestora este în cuantum de 71.933 de lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", explică șeful DSV Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 12 Februarie 2018
Stire din Social : ITM a verificat firmele  din județ
Joi, 08 Februarie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.964 secunde