Mai multe ştiri online:

DSV. Controale și amenzi în piețele și supermarketurile din Constanța

Ştire online publicată Luni, 15 Ianuarie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Acțiunile de supraveghere și control desfășurate de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța în perioada 8 – 12 ianuarie, s-au materializat prin verificări la 51 de obiective. Este vorba despre două unități de tăiere, o unitate procesare carne, două centre prelucrare lapte, șase depozite alimentare, patru magazine alimentare, 15 super/hipermarket – uri, trei laboratoare cofetărie/patiserie, o circumscripție sanitară veterinară de asistență, patru depozite veterinare, trei cabinete veterinare, o unitate de fabricare pâine și specialități de panificație, o unitate de comercializare produse congelate, patru unități de reambalare, două depozite de destinație, o unitate de fabricare produse zaharoase.
„În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la realizarea în mod necorespunzător a acțiunilor sanitare veterinare conform programului strategic, depozitare necorespunzătoarea a produselor alimentare. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.000 de lei”, explică directorul executiv al DSV Constanța, dr. Diana Cristescu. 
Au fost confiscate și retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne și produse din carne – 3128 de kg, lapte și produse lactate – 1164 de kg, pește și produse din pește – 563 de kg, ouă – 87de kg. Valoarea acestora este în cuantum de 65.444 de lei.
Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7713 secunde