DSV. Ce au găsit inspectorii sanitar-veterinari în magazinele și piețele din Constanța

191
2
DSV. Ce au găsit inspectorii sanitar-veterinari în magazinele și piețele din Constanța - carnedeporcpiatagrivitei5-1450191315.jpg

Articole de la același autor

Acțiunile de supraveghere și control desfășurate de către inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, în perioada 07.12.2015 – 11.12.2015, s-au materializat prin verificări la 144 obiective: 6 restaurante, 2 pizzerii, 2 fast food-uri, 1 unitate tip bistro, 1 bar, 1 snack bar, 2 braserii, 10 carmangerii, 17 măcelării, 27 laboratoare cofetărie/patiserie, 5 super/hipermarketuri, 9 depozite alimentare, 20 magazine alimentare, 3 unități de tăiere, 3 pescării, 4 centre prelucrare lapte, 2 centre colectare pește, 1 centru colectare ouă, 1 centru colectare lapte, 1 unitate procesare carne, 1 birou vamal de frontieră, 1 oficiu poștal vamal, 6 unități fabricare pâine și specialități de panificație, 9 depozite semințe consum, 4 producători particulari, 1 FNC, 1 circumscripție sanitară veterinară de asistență, 2 exploatații comerciale, 1 farmacie veterinară.

În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la neîntreținerea în condiții de igienă corespunzătoare a spațiului de lucru, a utilajelor și ustensilelor, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar.

Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate 7 (șapte) sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.200 lei. Au fost emise două ordonanțe de suspendare temporară a activității pentru condiții necorespunzătoare de igienă a spațiilor de lucru la o măcelărie și un restaurant.

Au fost confiscate și retrase de la vânzare, produse alimentare din categoriile: carne și produse din carne – 4045 kg, lapte și produse lactate – 1459 kg, pește și produse din pește – 2326 kg, ouă – 72 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 90.819 lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare.

Andreea PERHAIȚĂ

Comentează știrea

rodica
15 decembrie 2015
bani acum!

Ultima sansa! Bani acum! Atentie! Acest sistem imbunatatit este indispensabil celor care vor neaparat sa castige mai multi bani in timpul liber. NU aveti obligatii! Trebuie doar sa aplicati niste instructiuni simple! Castigurile incep imediat, din prima luna! Nu e nevoie sa construiti retele formate din oameni! Este necesar sa aveti putin timp liber. Solicitati acum detalii la adresa de email:[email protected]

iulia
15 decembrie 2015
proiect

Cautam colaboratori in cadrul unui proiect in plina ascensiune .Acest proiect se adreseaza oricui, indiferent de varsta, pregatire,ocupatie si situatie financiara.Puteti lucra part-time sau full-time, in functie de timpul disponibil.Aveti nevoie doar de ambitie,curaj,vointa si rabdare.Cerem si oferim seriozitate.Contacteaza acum unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7678 secunde