DSU: Declararea de date eronate la frontieră se pedepsește!

213
DSU: Declararea de date eronate la frontieră se pedepsește! - dddd-1583920516.jpg

Articole recomandate

Completarea cu date eronate a declarației la intrarea în România intră sub incidența Codului penal, a avertizat, miercuri, Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), potrivit Digi 24.

Reprezentanții DSU au publicat pe Facebook modelul declarației care trebuie completat la intrarea în România în contextul situației generate de coronavirus și reiterează faptul că scrierea unor date eronate în acest document intră sub incidența legii, conform articolelor 326 și 352 din Codul penal.

Conform sursei citate, art. 326 din Codul penal prevede că "declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă".

De asemenea, art. 352 arată că "(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă. (2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amendă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5637 secunde