DSP: Shaorma care a îmbolnăvit 134 de oameni era contaminată cu Salmonella

2030
DSP: Shaorma care a îmbolnăvit 134 de oameni era contaminată cu Salmonella - ptvkmznlmme3njg2n2m3yjawnzeznzaw-1526643931.jpg

Articole recomandate

Ancheta epidemiologică făcută de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași în urma îmbolnăvirii a 134 de persoane, după ce au mâncat de la un fast-food din oraș, arată prezența bacteriei Samonella în sosurile preparate în incinta unității, relatează News.ro.


Potrivit DSP Iași, în uma prelucrării probelor recoltate de la fast-food-ul din cartierul ieșean Nicolina s-a constatat prezența bacterieiSalmonella, în principal în sosurile preparate la sediul unității.

Produsele au fost consumate în 13 și 14 mai, iar cei care le-au cumpărat au acuzat ulterior stări de febră, dar și greață, necesitând îngrijiri medicale.

În total, numărul persoanelor care au au avut nevoie de îngrijiri medicale a ajuns la 134, iar 73 dintre acestea au fost internate la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Fast-food-ul respectiv a fost închis de autorități, iar conducerea unității a fost amendată cu suma de 3.000 de lei.

Direcția de Sănătate Publică Iași a început ancheta epidemiologică în cursul zilei de marți, după ce inițial peste 50 de oameni s-au simțit rău și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Unii dintre pacienți au fost duși la spital cu ambulanța, în timp ce alții au venit singuri. Persoanele respective, în majoritate tineri, au acuzat febră și stări de greață.

Potrivit DSP, toți cei care au avut nevoie de îngrijiri medicale susțin că au consumat sandwich crispy sau shaorma la lipie de la același local din oraș. Toate meniurile au fost preparate la sediul unității din cartierul ieșean Nicolina.

Reprezentanții DSP Iași au recoltat opt probe din alimente, dar și 25 de probe din incinta localului, inclusiv de la cei șapte angajați ai unității.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5217 secunde