X
X
Mai multe ştiri online:

Drapelul Național, omagiat de jandarmii constănțeni

Ştire online publicată Miercuri, 26 Iunie 2019. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Astăzi este Zilei Drapelului Național și, la sediile celor două unități de jandarmi din municipiul Constanța, sunt organizate, în această perioadă, mai multe activități care să marcheze acest moment important pentru istoria românilor.


În cursul zilei de ieri, drapelele arborate la cele două unități, au fost coborâte de pe catarg și depuse la capela Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța. Preotul militar a oficiat slujba de sfințire, iar cele două drapele au rămas peste noapte în capela unității.


Astăzi, 26 iunie, manifestările dedicate acestui eveniment debutează la sediile Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța și Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, cu arborarea Drapelului și intonarea Imnului Național. Totodată, istoricul și însemnătatea Drapelului Național vor face obiectul unui material ce va fi prezentat personalului celor două unități.


De asemenea, începând cu ora 9.30, conducerile celor două unități vor participa și la ceremonialul militar și religios organizat de autorități pe faleza din fața Comandamentului Flotei, unde vor fi asigurate și măsurile de ordine publică. 


Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul - roșu, galben și albastru - să reprezinte steagul național al tuturor românilor; cele trei culori împărțite în mod egal reprezintă principiul egalității, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, cifra trei este numărul perfect, pe lângă țara noastră mai existând alte trei țări europene tradiționale cu steagul tripartit în mod egal și vertical: Franța, Italia și Belgia.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.3903 secunde