Dr. Rodica Mătuşa vorbeşte în cartea „Gemenele japoneze” despre cum se trăiește meseria de medic

338
Dr. Rodica Mătuşa vorbeşte în cartea „Gemenele japoneze” despre cum se trăiește meseria de medic - drmatusa-1638346641.jpg

Articole de la același autor

Zilele trecute, cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor SIDA, Fundația „Baylor Marea Neagră” a găzduit lansarea volumului „Gemenele japoneze”, scris de dr. Rodica Mătușa. Alături de cadrul medical, acum pensionar, s-a aflat o parte dintre colaboratorii săi, cu care a lucrat pe parcursul celor aproape 40 de ani de carieră, timp în care şi-a desfăşurat activitatea, cu copiii infectați cu HIV din Constanța. Reprezentanţii fundaţiei susţin că SIDA face parte din memoria colectivă a orașului Constanța. În urmă cu ani buni, România avea peste jumătate din copiii seropozitivi ai Europei, la Constanța aflându-se cei mai mulți dintre ei, iar 67% dintre copiii infectați cu HIV erau instituționalizați. „Spitalul Clinic de Boli Infecțioase a preluat 200 de copii, şi, acolo, în acel spaţiu dormeau, mâncau, făceau injecţiile, fără să plângă, fără să ştie că există şi altceva în afara acelui loc şi a curţii spitalului, în care, atunci când abia mergeau, ajungeau foarte rar. Erau duşi în braţe sau în cărucioare şchioape la radiologie sau în cabinetele din policlinica alăturată spitalului”, rememorează dr. Rodica Mătușa, medic specialist, doctor în științe medicale, consultant medical la Fundația „Baylor Marea Neagră”.

Precizăm că „Gemenele japoneze” este un volum de memorii și ficțiune despre cum se trăiește meseria de medic, nu despre cum se face. Despre gesturi, cuvinte, discuții care au rămas în memoria medicului și care, scoase la lumina paginii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0605 secunde