Dr. Mircea Pătruț a fost înlocuit de la șefia Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară

4571
Dr. Mircea Pătruț a fost înlocuit de la șefia Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară - c90f4917f2f8dca670355ca865f4d8e4.jpg
Clinica de Chirurgie Cardio-vasculară din cadrul Spitalului Județean Constanța are, de vineri, un nou șef. În urma numeroaselor verificări efectuate în ultimele luni - un control realizat de Direcția de Sănătate Publică, altul desfășurat de comitetul director al spitalului și un al treilea realizat de o comisie venită de la Ministerul Sănătății, care s-a încheiat vineri - conducerea unității sanitare a decis destituirea din funcția de medic-șef a dr. Mircea Pătruț. Specialistul va putea rămâne în cadrul secției, ca medic. "S-a decis suspendarea din funcția de șef a secției, pe baza raportului de audit încheiat de comisia Direcției de Sănătate Publică. În urma suspendării contractului încheiat cu spitalul pentru administrarea secției, a primit și o decizie de încadrare ca medic pe secție. Mai departe, se va întruni și comisia de disciplină a spitalului pentru a lua, de asemenea, decizii cu privire la cele depistate în cadrul controlului realizat de spital și de comisia sosită de la minister, care și-a încheiat astăzi (n.r. vineri, 30 iulie) verificările. Sancțiunile comisiei de disciplină se vor face pe baza celor cuprinse în Codul muncii, de la avertisment, reducerea salariului pentru o anumită perioadă, până la desfacerea contractului de muncă", a afirmat dr. Dan Căpățână, managerul spitalului. Altfel spus, este posibil ca după destituirea din funcția de șef de secție, dr. Mircea Pătruț să se aleagă și cu salariul tăiat sau cu desfacerea contractului de muncă.

Dr. Marta Budu, numită interimar
Dr. Mircea Pătruț ne-a declarat că intenționează să conteste în instanță decizia reprezentanților spitalului. "Nu este o problemă că nu voi avea ce face. Până la urmă, cumpăr un cort și tot voi consulta pacienții. Oricum, nu mă mai interesează colaborarea cu ei", ne-a spus dr. Mircea Pătruț.
În urma destituirii medicului bucureștean, conducerea spitalului a numit un nou șef interimar, pe dr. Marta Budu. Aceasta este medic chirurg cu specializare în chirurgia cardiovasculară, este conferențiar universitar și a lucrat, până în urmă cu câteva luni, în clinica respectivă. În ultima perioadă a activat însă în cadrul Compartimentului de Hemodializă, recent repus în funcțiune după ce a fost, vreme de doi ani, într-un amplu proces de modernizare. Dr. Marta Budu va ocupa această funcție până la organizarea unui concurs.
Reamintim că auditul desfășurat de DSP a scos la iveală numeroase nereguli în activitatea desfășurată în Clinica de Chirurgie Cardiovasculară: mai multe foi de internare de zi întocmite decât numărul pacienților înregistrați, care nu aveau atașate documentele impuse de lege, fișe pe care nu existau datele de identitate ale pacienților (în locul numelui și prenumelui era trecut doar "RO") sau de pe care lipseau semnătura și parafa medicului-șef de secție. La data respectivă, DSP a propus reducerea salariului dr. Pătruț și a asistentei-șefe cu 5%, pe o perioadă de trei luni. Acestea au fost însă doar propuneri, după cum a subliniat dr. Căpățână, deciziile finale aparțin conducerii unității sanitare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6353 secunde