€ 4.726
£ 5.3065
$ 4.2193

Mai multe ştiri online:

Dr. Irinel Popescu, operații de succes, la Constanța

Ştire online publicată Luni, 10 Iunie 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța a organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, workshop-ul „Chirurgia hepato-bilio-pancreatică. Prezent și viitor”, la care a participat și prof. dr. Irinel Popescu. După finalizarea cursului, prof. dr. Irinel Popescu a efectuat două intervenții chirurgicale deosebite, alături de medicii din cadrul SCJU. Este vorba despre doi pacienți cu tumori maligne de colon și rect, cu metastaze, care trebuiau eliminate din ficat. 


Reprezentanții unității sanitare au declarat că acțiunea a fost posibilă datorită parteneriatului dintre spital și Asociația Română de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatică și Transplant Hepatic. Pe viitor, colaborarea va fi extinsă, astfel de evenimente urmând să mai fie organizate și în perioada următoare. 


Precizăm că echipa condusă de prof. dr. Irinel Popescu a efectuat primul transplant hepatic din România, în iunie 1997. La ora actuală, el este șeful Centrului pentru Boli Digestive și Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic „Fundeni” și președintele Academiei de Științe Medicale din România.
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7135 secunde