Dr. Cătălin Grasa: "La Palazu, avem în vedere o clădire nouă la Psihiatrie"

723
Dr. Cătălin Grasa:

Articole de la același autor

Până când Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța va avea toate secțiile renovate și va arăta așa cum trebuie mai durează. În ultimii ani, unitatea sanitară a reușit să își modernizeze, totuși, unele secții, asta în timp ce altele arată dezolant, iar aici dăm ca exemplu secția exterioară de la Palazu Mare. 


Pentru a aduce, însă, Psihiatria la standarde europene este nevoie de investiții majore. Între timp, conducerea SCJU a decis să demareze o serie de lucrări de igienizare acolo, cu forțe proprii. 


"Acum suntem pe licitație cu banii primiți de la Consiliul Județean Constanța, astfel încât să facem o igienizare la nivelul băilor, al saloanelor, pe care le terminăm în decembrie", a declarat pentru "Cuget Liber", managerul SCJU, dr. Cătălin Grasa. 
Reamintim că la Palazu, Psihiatria a fost văduvită de investiții, iar locul în care sunt aduși bolnavii arată groaznic. Saloanele nerenovate, curtea neîngrijită, toate acestea ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru autoritățile locale și nu numai, pentru că aici este nevoie de o infuzie importantă de bani, pentru a putea avea o secție modernă, reabilitată, așa cum ar fi normal pentru un oraș atât de mare, cum este Constanța.   


Apoi, este nevoie de bani și pentru secțiile de Chirurgie plastică și Nefrologie, acestea necesitând, și ele, ample lucrări de reparații. În aceeași situație se află și secția Medicală I și II, unde se vor înlocui tavanele, parchetul și ușile vechi. 
"Nu este vorba despre o reabilitare, dar creștem condițiile hoteliere, ceea ce contează. La Palazu, cel puțin, am cerut bani pe viitorul buget, pentru proiectarea unei noi clădiri, pentru că cea în care se desfășoară acum activitatea este foarte veche. Ne-ar fi utilă o clădire nouă care să aibă între 90 și 100 de paturi, dar mai ales care să dețină și o componentă de Pediatrie. Acum, la Palazu sunt 70 paturi. Noi ne dorim locuri pentru pacienții acuți, pentru cei cronici și un compartiment de 20 de paturi pentru copii, pentru că, din păcate, ne confruntăm și cu multe cazuri cu manifestare psihică la cei mici", a completat managerul. 
Desigur, probleme sunt și cu alte clădiri pe care Spitalul de Urgență Constanța le are în administrare. Spre exemplu, clădirea în care sunt tratați pacienții cu afecțiuni ce țin de sfera dermatologică, cea din cartierul Abator este una. Apoi, există la Eforie Sud o clădire care datează din anul 1910, fostul Spital de Ortopedie, Traumatologie și Recuperare Medicală (SOTRM), al cărei acoperiș este stricat. De asemenea, pe lista de investiții se află și secția de Ginecologie, unde lucrările de modernizare au fost sistate. Motivul? La acest moment, spitalul se află în licitații și așteaptă să vadă cine este fericitul câștigător. Din păcate, a precizat  șeful SCJU, pe această secție nu s-a mai putut face niciun act adițional cu fosta firmă, care a făcut reparațiile. Ca urmare, s-au oprit lucrările, acestea fiind scoase, din nou, la licitație. 


La Chirurgie Plastică, în schimb, se dorește înființarea unui compartiment de Arși, pentru leziuni minore. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5177 secunde