Două tone de carne și produse din carne, confiscate de ANSVSA înaintea Crăciunului

168
Două tone de carne și produse din carne, confiscate de ANSVSA înaintea Crăciunului - carneadeporc-1545467347.jpg

Articole recomandate

Aproape două tone de carne și produse din carne neconforme au fost confiscate de inspectorii ANSVSA în urma controalelor din ultimele două săptămâni.

"A fost confiscată o cantitate de 1.858 kg de produse alimentare neconforme (carne și produse din carne), 65 de litri de lapte și 7 kg de pește. În urma controalelor realizate în trafic au fost confiscați 11 porci vii cu greutatea totala de 1.030 kg și 4 carcase de porc cu o greutatea de 513 kg. Porcii au fost eutanasiați și carcasele distruse. Toate produsele neconforme au fost dirijate către unități de neutralizare, pentru a fi distruse", arată ANSVSA într-un comunicat de presă.


În perioada 5-20 decembrie 2018 inspectorii sanitari-veterinari au verificat 4.592 de obiective (unități de industrie alimentară, piețe agro-alimentare și unități de vânzare cu amănuntul) și au realizat 427 de controale în trafic, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratelor de Poliție județene.

Neregulile identificate în timpul controalelor au fost amendate prin aplicarea a 294 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 785.910 de lei și emiterea a 4 ordonanțe de suspendare și 3 ordonanțe de interzicere a activității.

Printre deficiențele identificate și sancționate, s-au numărat: depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea produselor alimentare fără respectarea condițiilor de igienă sau în spații neînregistrate sanitar veterinar; manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea legislației în vigoare privind ambalarea și etichetarea produselor alimentare; lipsa documentelor care să ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor; transportul cărnii și al produselor din carne provenite din zonele de restricție, ca urmare a evoluției pestei porcine africane (PPA); transportul de animale neidentificate, fără documente sanitare veterinare, transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neînregistrate sanitar veterinar; personal fără echipament de protecție.

ANSVSA reamintește că este interzisă comercializarea porcilor, cărnii și produselor din carne provenite din zonele de restricție, ca urmare a evoluției pestei porcine africane (PPA), iar comercializarea cărnii de porc neexpertizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor se sancționează cu amenzi de până la 40.000 de lei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4124 secunde