Dosare de urmărire pentru neplata la termen a impozitelor și taxelor locale

159
Dosare de urmărire pentru neplata la termen a impozitelor și taxelor  locale - ciocanjud3-1366113242.jpg
Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța aduce la cunoștința contribuabililor că pentru persoanele fizice și juridice care nu au achitat obligațiile fiscale aferente primului semestru la termenul scadent, 1 aprilie, vor fi deschise dosare de urmărire și executare silită.


Amintim că pentru sumele neachitate la primul termen scadent se aplică majorări de întârziere de 2 % pentru fiecare lună sau fracțiune lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență și până la data stingerii sumei datorate inclusiv.
După calculul majorărilor de întârziere, se emit somații și se aplică măsurile de recuperare a debitelor. Procedura de urmărire și executare silită începe în momentul comunicării somației și încetează odată cu achitarea sumei datorate. Plata se va efectua în termen de 15 zile de la comunicarea somației.   


În situația în care debitul menționat în somație nu este achitat în acest termen, procedura de urmărire și executare silită va fi continuată prin aplicarea următoarelor măsuri: înființarea popririi asupra veniturilor și disponibilităților bănești și aplicarea sechestrului asupra bunurilor aparținând debitorului. Plata sumelor din dosarele de urmărire și executare silită se poate efectua la toate ghișeele instituției, la stațiile OMV prin Westaco Express, toate oficiile poștale și la agențiile Garanti Bank Municipiul Constanța.


 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.841 secunde