DOREL LOVEȘTE LA CONSTANȚA / Jumătate de oraș lăsat fără apă

374

Articole de la același autor

În cursul serii de marți, 22 octombrie, firma constructoare care lucrează pentru o societate a avariat conducta magistrală de alimentare cu apă a părții de sud a orașului Constanța. Din această cauză, RAJA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei pe conductă, fiind afectați de oprirea apei abonații din cartierele Palas, I.C. Brătianu, Medeea, CET și Anda. Abonații din cartierele Km 4 -5, Km5, Viile Noi au apă cu presiuni scăzute. 




"Având în vedere complexitatea lucrărilor ce trebuiesc efectuate, dar și faptul că în acest moment nu se cunoaște cu exactitate pe ce lungime este afectată magistrala nu se poate preciza perioada necesară finalizării lucrărilor. Asigurăm toți abonații din zonele afectate de lipsa apei, că echipele RAJA de intervenție vor face tot ce este omenește posibil pentru remedierea avariei și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp posibil", precizează purtătorul de cuvânt al S.C. RAJA S.A., Irina Oprea.


Potrivit acesteia, pe bulevardul Aurel Vlaicu în zona podului IPMC, firma respectivă a început construcția unei benzinării. În luna iunie a acestui an, societatea a cerut un aviz de principiu de la S.C. RAJA S.A., aviz prin care i s-a adus la cunoștință faptul că în zonă se află pozată magistrala de alimentare, iar pentru obținerea avizului necesar demarării lucrărilor este nevoie de realizarea unui proiect și de execuția lucrărilor de protecție a conductei. Mai mult, firma avea obligația ca, după realizarea acestor lucrări, să vina cu proiectul viitoarei construcții - stația Peco, refăcut în conformitate cu cerințele RAJA pentru a obține avizul pentru construire. 


"Reprezentanții firmei constructoare nu au ținut cont de nimic și la începutul acestei luni au demarat lucrările. Pe data de 2 octombrie 2013, la fața locului s-a deplasat o echipă RAJA formată din juriști și reprezentanți ai Departamentului tehnic, care au încheiat o notă de constatare semnată și de către firma respectivă, dar și de constructorul lucrărilor, prin care aceștia își luau angajamentul că vor stopa lucrările, vor asigura realizarea protecției pentru magistrală și vor depune toate actele pentru obținerea avizului necesar pentru a intra în legalitate. În data de 8 octombrie 2013, pentru că firma a continuat lucrările și nu a respectat nota de constatare S.C. RAJA S.A. a trimis către societate o notificare prin executor judecătoresc de stopare a lucrărilor. În plus, pe data de 9 octombrie s-a transmis și către Inspectoratul în Construcții o notificare prin care solicitam să se ia masurile legale necesare pentru întreruperea lucrărilor", explică Irina Oprea. 


Cu toate acestea, firma a continuat lucrările și aseară a avariat magistrala, lăsând fără apă o mare parte a municipiului Constanța.
În prezent se lucrează și urmează a se stabili în cât timp va fi reluată alimentarea cu apă a cartierele afectate. Vom reveni cu amănunte. 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.458 secunde