"Donează o șansă la viață pentru Rareș!". Un băiețel de doi ani și jumătate are nevoie de noi

2430

Articole de la același autor

În general, la vârsta de doi ani și jumătate, viața unui copil este una veselă. Din păcate, fericirea poate fi umbrită într-o singură clipă, așa cum s-a întâmplat și cu Rareș Popescu, un băiețel din Constanța care a fost diagnosticat cu o boală cruntă: leucemie mielomonocitară cronică juvenilă, o formă de leucemie gravă și extrem de agresivă.

În urmă cu aproximativ un an, Rareș Popescu a suportat un transplant medular cu celule de la tată, dar, din păcate, intervenția nu a avut succes. Pentru a supraviețui, copilașul are nevoie acum, urgent, de un donator de celule stem hematopoietice compatibil, care să nu fie rudă cu el, pentru al doilea transplant. 


Pentru a veni în ajutorul lui, week-end-ul acesta, Registrul Național al Dona-torilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH) va organiza campania "Donează o șansă la viață pentru Rareș!". Aceasta se va desfășura sâmbătă, 4 februarie, la Constanța și Tulcea, iar în data de 5 februarie, în satul natal al lui Rareș, localitatea Beidaud, județul Tulcea. 


Pentru informare, consiliere și recoltarea probelor de sânge pentru testele necesare înscrierii în Registru se va deplasa o echipă coordonată RNDVCSH, formată din medici și asistente medicale de la Centrul de Transfuzii Sanguine București, Spitalul de Urgență Floreasca, Centrul de Transfuzii Galați și Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța. 


În Constanța, persoanele interesate să doneze pentru acest băiețel o pot face în intervalul orar 10.00-15.00, cu posibilitatea de prelungire a programului, în funcție de numărul persoanelor prezente. În municipiul Tulcea, în schimb, donarea se va face la restaurantul "Marinarul", iar în localitatea Beidaud, la Școala Gimnazială.

Donatorii trebuie să aibă între 18 și 45 de ani

Tot pentru a veni în sprijinul persoa-nelor suferinde, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, împreună cu Spitalul Municipal Medgidia, organizează, sâmbătă, între orele 8.30 - 13.30, o nouă ac-țiune de donare de sânge. La aceasta sunt așteptate toate persoanele sănătoase din municipiul Medgidia, dar și localitățile învecinate, care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Trebuie precizat că au capacitatea de a dona numai persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, cu greutatea peste 50 kg și care nu au avut niciodată hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat sau boli de inimă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8201 secunde