Donați sânge, puteți salva vieți!

174
Donați sânge, puteți salva vieți! - donatisange1-1574804094.jpg

Articole de la același autor

În perioada 2-6 decembrie, între orele 8.30 și 13.30, la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS), se va desfășura proiectul "Donează sânge! Fii erou!". Acesta este organizat de departamentul de sănătate publică din cadrul Asociației Studenților Mediciniști și Tinerilor Medici din Constanța, în parteneriat cu CRTS. 


Pe parcursul celor cinci zile de campanie se dorește atragerea unui număr cât mai mare de donatori, precum și popularizarea conceptului de donare de sânge benevolă în cadrul populației. 


În prezent, susțin organizatorii, procentajul donatorilor din Constanța este de 2%, iar nevoia în spitalele din județ depășește cu mult acest procent. 


"Fiecare donator înseamnă o șansă în plus, donează și tu!", este îndemnul acestora. 


Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă. În schimb, persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă și neurologice. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3305 secunde