Doar 24 de constănţeni angajaţi pe loc la Bursa Locurilor de Muncă

628
Doar 24 de constănţeni angajaţi pe loc la Bursa Locurilor de Muncă - fondbursalocurilordemunca2-1627491965.jpg
În cursul zilei de marţi, 27 iulie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Constanţa a organizat Bursa Locurilor de Muncă. A fost un eveniment în cadrul căruia şomerii au avut ocazia de a interacţiona în mod direct cu agenţii economici, dar mai ales să îşi găsească un loc de muncă.



Prima bursă de muncă de când ne aflăm în pandemie de coronavirus a reuşit să atragă numeroşi constănţeni, dornici să îşi reia activitatea în câmpul muncii. Din păcate, oferta nu a fost foarte diversificată, ei având la dispoziţie mai mult joburi în sectorul Horeca, iar cei cu studii superioare doar 13 variante. Cum a decurs bursa?

„Noi am contactat 45 de agenţi economici, dar ne-au răspuns afirmativ doar 31 dintre ei, cu 541 locuri de muncă. În total, la bursă au participat aproximativ 400 de persoane, iar 24 dintre ele au fost angajate pe loc. De asemenea, alți o sută de oameni au fost selectaţi în vederea încadrării ulterioare. Ei vor lucra pe posturi de bucătari, cameriste, ospătari, agent asigurare, contabil”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Constanța, Adelina Vlad. Pentru că în cadrul acestor evenimente, populația reușește să își găsească locuri de muncă, agenția de la malul mării intenţionează să mai organizeze astfel de acțiuni, focusate, în general, pe anumite domenii de activitate. Probabil că următoarea bursă va avea loc la toamnă, spun reprezentanții AJOFM. Între timp, însă, agenţia va monitoriza după un interval de 30 de zile câte dintre persoanele selectate chiar au fost încadrate în muncă.

Cei care nu și-au găsit ceva de lucru, conform pregătirii lor, vor încasa, în continuare, de la AJOFM, șomajul.

La ora actuală, valoarea indemnizației de șomaj (ajutorului de șomaj) depinde de stagiul de cotizare al fiecărei persoane în parte. Suma minimă este de 75% din valoarea indicatorului social de referință (ISR), care este 500 de lei, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puțin un an. La aceasta se adaugă o sumă calculată prin aplicarea unei cote procentuale diferențiate în funcție de stagiul de cotizare asupra mediei salariului de bază lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare: 3%, pentru persoanele cu un stagiu de minimum trei ani; 5%, pentru persoanele cu un stagiu de minimum cinci ani; 7%, pentru persoanele cu un stagiu de minimum zece ani; 10%, pentru persoanele cu un stagiu de minimum 20 de ani.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8166 secunde