DJST Constanța vrea să renoveze taberele, dacă tot sunt închise din cauza Covid-19

184
DJST Constanța vrea să renoveze taberele, dacă tot sunt închise din cauza Covid-19 - taberevara-1594922636.jpg

Articole de la același autor

Vara aceasta, centrele de agrement de pe litoralul românesc, unde veneau în tabără copii din toată țara, nu vor fi deschise publicului, iar acest aspect este din ce în ce mai evident.

În luna iunie, reprezentanții Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța sperau ca lucrurile să se liniștească până la jumătatea lui iulie, astfel că au pregătit centrele în cele mai mici detalii: au făcut curățenie, au văruit și vopsit și au mutat mese și paturi, prin camere, astfel încât să se respecte circuitele și distanțarea socială impuse de contextul epidemiologic. Dar, pentru că numărul cazurilor confirmate cu noul coronavirus este în creștere, Ministerul Sănătății nu a dat aviz favorabil redeschiderii taberelor școlare.

"Este puțin probabil să se mai deschidă în această vară", a arătat și Mariana Solomon, directorul DJST Constanța.

Reamintim că, în județul Constanța, în subordinea direcției județene, sunt trei centre de agrement: "Luminița" din Eforie Nord, "New Paradise" din Eforie Sud și 2 Mai din localitatea cu același nume.

Reprezentanții direcției speră ca, în condițiile în care taberele nu vor avea musafiri în perioada următoare, să "profite" și să realizeze investiții și reparații consistente. Fondurile ar trebui să vină însă de la Ministerul Tineretului și Sportului, mai ales în condițiile în care, cu bazele sportive și centrele de agrement închise, sursele de venit ale direcției județene s-au redus drastic.

"Sperăm că vor fi alocate fonduri pentru investiții și reparații. Cei de la minister ne-au cerut analize de impact financiar în contextul actual", ne-a mai precizat Mariana Solomon. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.6382 secunde