Disponibilizări la Poșta Română: "Este ciclul de viață firesc al unei companii!"

409
1
Disponibilizări la Poșta Română:

Articole de la același autor

Conducerea Companiei Naționale Poșta Română va disponibiliza, în perioada următoare, aproape 300 de persoane. Vestea vine după ce au apărut mai multe zvonuri privind disponibilizări negociate cu sindicatele, în schimbul măririlor salariale.


"Acest proces se înscrie în ciclul de viață firesc al unei companii care își diversifică, în mod continuu, portofoliul de servicii, urmând trendul pieței. Aceste disponibilizări sunt agreate împreună cu partenerul de dialog social și se vor face conform prevederilor legale (respectiv Codul Muncii și Contractul Colectiv de Muncă 2008 - 2018). Disponibilizarea personalului vizează, în principal, sectorul administrativ și nu cel operațional, iar angajații afectați de concedierea colectivă vor beneficia de salarii compensatorii. Această decizie a rezultat în urma unei analize interne care a demonstrat că aparatul administrativ este supra-dimensionat în raport cu volumul și specificul activității companiei", explică reprezentanții Poștei Române.


Astfel, pe măsură ce noi direcții de activitate vor prinde contur pentru Poșta Română (servicii financiare, de asigurare, telecom), care vor ge-nera venituri consistente, conform strategiei de dezvoltare a companiei, Poșta Română anunță că va coopta în echipă personal cu expertiză în noile domenii de dezvoltare ale companiei, în funcție de necesitățile identificate.


"Considerăm că disponibilizarea a 296 de persoane (aproximativ 1 la sută) care se va efectua în lunile următoare, constituie un proces fi-resc de revigorare a resursei umane, într-o companie gigant, cu 26.000 de angajați, în care aproximativ 1.500 de oameni părăsesc în mod natural compania, anual", mai spune condu-cerea Poștei Române.


Comentează știrea

Eduard
23 noiembrie 2016
Alin

Concedieri pentru a scapa de persoanele incomode conducerii actuale?! Cand vedem ca dispar cei angajati in ultimii 2-3 ani de managementul dezastruos pus politic de PSD la Posta!

Articole pe aceeași temă

Luni, 14 Noiembrie 2016
Stire din Social : Avem mai puțini șomeri
Luni, 03 Octombrie 2016
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Joi, 01 Septembrie 2016
Stire din Economie : Rata șomajului, în creștere
Pagina a fost generata in 0.4903 secunde