Dispare părculeţul din faţa Casei de Pensii Constanţa? Proprietarii terenului vor blocuri cu patru etaje

2073
2
Dispare părculeţul din faţa Casei de Pensii Constanţa? Proprietarii terenului vor blocuri cu patru etaje - dispareparculetul-1643309474.jpg

Articole de la același autor

Părculeţul de pe strada Mircea cel Bătrân, din faţa Casei de Pensii Constanţa, riscă să devină istorie, iar, în locul lui, ar putea să apară blocuri cu patru etaje.

Consilierul local USR Cătălin Iacob a prezentat public situaţia terenului pe care se află grădina respectivă, despre care spune că este privat, iar cei trei proprietari intenţionează să construiască acolo imobile cu patru etaje. „Totul a pornit de la un Plan Urbanistic Zonal pe care îl face un agent economic din zonă şi care include şi parcela respectivă. Iniţial, au spus că acolo va rămâne spaţiu verde, apoi, au modificat şi au spus că proprietarii terenului cu pricina, trei la număr, vor reglementare pentru imobile P+4. Din punctul meu de vedere acest lucru este imposibil. Unu la mână, terenul este fix în fața unor instituții foarte importante din Constanța (Casa Județeană de Pensii și Parchetul de pe lângă Curtea de Apel și Tribunalul Constanța), iar construcția unui imobil nu ar face decât să aglomereze și mai mult zona. Doi la mână, în momentul de față zona este una verde”, a declarat Cătălin Iacob.

Consilierii USR sunt de părere că este necesară exproprierea acestui teren pentru amenajarea unei grădini publice. Mai mult de atât, grupul acestora a propus ca în bugetul pentru anul 2022 să fie prevăzuți bani pentru expropriere. „Am depus propunerea şi, dacă avem şi sprijinul colegilor consilieri de la PNL, am putea avea o cale de a păstra această grădină. Cel mai probabil, aceasta va fi supusă votului într-o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, în luna februarie”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Cătălin Iacob.



Comentează știrea

Petrescu Veronica
28 ianuarie 2022
Schimbarea destinatiei terenului din fata Casei de Pensii Cta

Ridicarea acestor presupusuri blocuri de locuinte vor avea multe inconveniente: terenul fiind îngust la fatada, se vor apropia mult de trotuar, lucru care deranjeaza, legat de zgomotul masinilor, soseaua este aglomerata si va atrage multe gaze de esapament! Sa se hotarasca raminerea terenului cu destinatie de parc! Avem nevoie de cât mai multe zone verzi!

Decebal
28 ianuarie 2022
Urbanism

Construiti , construiti , construiti , dar ...... in afara orasului. Urbanismul postdecembrist a distrus definitiv orasul si Mamaia , eliberand fara ratiuni ...urbanistice autorizatii de construire.

Pagina a fost generata in 1.3471 secunde